Bye, bye spaarvarkentje! Dit zijn de nieuwste iPhones, en Apple lanceert een nieuwe kleur

Print
Bye, bye spaarvarkentje! Dit zijn de nieuwste iPhones, en Apple lanceert een nieuwe kleur

Foto: Isopix

Gisteren was het opnieuw zover: Apple onthulde naar jaarlijkse gewoonte zijn technologische hoogstandjes, waaronder de nieuwste iPhones. Iets waar we binnen enkele maanden hoogstwaarschijnlijk onze zuurverdiende centen aan zullen spenderen indien je niet kan rekenen op een zeer vrijgevige tante. Wij nemen de nieuwigheden onder de loep. We kunnen je meteen al vertellen dat de iPhones in een nieuwe kleur komen!

Waar vroeger een telefoon gebruikt werd om te – jawel – telefoneren, draait het dezer dagen allemaal rond de camera. Zeg maar camera’s, want Apple gaat de concurrentie aan met onder andere Samsung en Huawei en voorziet de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max van maar liefst vier camera’s.

Zo zou het dubbele camerasysteem aan de achterkant twee keer optische zoom toestaan en heel ‘brede’ foto’s mogelijk maken. Maar Apple is pas echt fier op de nieuwe nachtmodus die zelfs bij weinig licht automatisch heldere foto’s maakt, zonder flits.

But first, let me take a selfie. Yep, ook de camera aan de voorkant van de nieuwe iPhones kreeg een update. Met de selfiecamera kan je voortaan ook in slow-motion filmen, waardoor je volgens Apple ook een “slofie” kan maken - een slow-motion selfiefilmpje.

Voor de nerds onder ons is het ook interessant om te weten dat de nieuwe generatie iPhones op de nieuwe A13 Bionic-processor draait, waardoor de toestellen een stuk sneller zouden zijn dan hun voorgangers, en een langere batterijduur zouden genieten dankzij een grotere accu.

 

THE MOMENT WE’VE ALL BEEN WAITING FOR

Hoe hard zullen we dit jaar moeten aanpappen met onze favoriete tante? Begin alvast maar met slijmen, want voor een standaarduitvoering van de iPhone 11 Pro betaal je in België vanaf 1.159 euro. De prijzen voor de iets grotere iPhone 11 Pro Max beginnen vanaf 1.259 euro. Lichtpuntje: de iPhones zullen wel een in een geheel nieuwe kleur verkrijgbaar zijn, namelijk groen. En dat terwijl onze bankrekening er danig voor in het rood zal gaan.

Maar hé, voor 890 euro haal je de standaard iPhone 11 in huis, vergelijkbaar met de populaire iPhone Xr. Afgezien van een extra camera (geen vier in dit geval) is het design nagenoeg identiek aan z’n voorganger, al kun je hier ook op een aantal nieuwe kleuren rekenen.

En uiteraard geen iPhone-lancering zonder bijgaande Twitter-grapjes:

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video