Trek eens een BV aan: de kledingcollecties van deze bekende gezichten willen we zo in huis halen

Print
Trek eens een BV aan: de kledingcollecties van deze bekende gezichten willen we zo in huis halen

Foto: ZEB/CKS

Heb jij al een Eline De Munck in huis? Een Nora Gharib misschien, of een exclusieve Astrid Coppens? Bekende Vlamingen spot je tegenwoordig niet enkel meer op tv, maar ook in de winkelrekken. En dat is maar goed ook, want blijkt dat deze dames veel meer in hun mars hebben dan acteren alleen!

 

ELINE DE MUNCK VOOR ZEB

Dat Eline een bezig bijtje is, moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Naast gegeerde brilmonturen, voorziet deze lady boss straffe madammen, carrièrevrouwen en onderneemsters nu ook van een gepaste outfit met haar ZEB-collectie ‘DEUX. En die naam slaat niet enkel op het feit dat dit haar tweede kledingcollectie is. Eline wil powervrouwen van een gepaste power suit voorzien, een DEUX-pièce.

‘Kostuums geven mij een krachtig gevoel, maar een stijlvol pak is maar moeilijk te vinden’, merkte de onderneemster.’ En dus gaf De Munck klassieke workwear een upgrade. In deze collectie zitten daarom niet deux, maar zés kostuums voor de modebewuste en eigenzinnige vrouw.

 

NORA GHARIB VOOR CKS

Ook ‘Patser’-actrice Nora Gharib ging achter de tekentafel zitten. Niet van ZEB in dit geval, maar wel voor CKS. Samen met het Belgische modelabel lanceert ze een herfst- en wintercollectie die haar stijl perfect weerspiegelt: urban op een vrouwelijke manier.

Haar inspiratie haalde ze simpelweg uit het dagelijkse leven: “Ik zie er graag verzorgd uit, maar soms gaat het leven wat snel en daar moet mijn kleding bij passen. Alles moet draagbaar zijn op verschillende gelegenheden.” Comfort staat op de eerste plaats, maar als je het ons vraagt ziet de collectie er verdomd goed uit ook.

 

ZITA WAUTERS VOOR CKS

Deze jongedame mag dan nog maar 14 lentes oud – of beter: jong – zijn, dat ze een oog heeft voor mode staat vast. Zita Wauters was nog maar te bewonderen in Stijn Coninx’ film 'Niet Schieten' en spot je ook regelmatig in de lifehack vlogs van Ketnet, maar de dochter van Koen Wauters en Valerie de Booser ontwierp daarbovenop ook nog eens een kledingcollectie in samenwerking met CKS.

On-trend, urban en teens op het lijf geschreven: key items en heruitgevonden basics weerspiegelen Zita’s stijl in een collectie die bestaat uit alles wat ze graag draagt. Dat deze collectie op maat van generation Z gemaakt is houdt ons niet tegen een heuse wishlist aan te leggen!

 

ASTRID COPPENS VOOR ZEB

Astrid Coppens is ondertussen een gevestigde waarde in ZEB-winkels. Zelf zijn we de tel kwijtgeraakt, maar wat we wel weten is dat we meestal àlles willen van deAstrid Black Label, en dat is ook deze keer niet anders.

Dit seizoen op het menu: een hedendaagse collectie met strakke militaire invloeden, of zoals in de modemond: utility wear. Zwart krijgt gezelschap van de kleur kaki, en de boiler suit moet volgens Astrid bovenaan op het verlanglijstje van fashionista’s staan. ‘Het beste aan een boiler suit? Je moet je geen zorgen maken over hoe je het moet combineren. Gewoon aantrekken en je bent klaar.’

 

VERONIQUE LEYSEN VOOR ZEB

Véronique Leysen gaat dit najaar terug naar de essentie met jaar Maurice Knitwear. Denk: gezellige knits en sfeervol breiwerk, met fel oranje als trendkleur. Haar inspiratie haalde Véronique dit keer niet enkel in Parijs, maar ook in het Hoge Noorden.

De slagzin om deze collectie te omschrijven? ‘Authentiek en old fashioned, maar tegelijk hip’, aldus Véronique. ‘We hebben geëxperimenteerd met breitechnieken en de felle kleuraccenten zijn zorgvuldig gekozen zodat ze opvallen maar vooral ook flatteren. En we hebben ook aan de silhouetten gewerkt, zodat het echt tijdloze kleding is om te koesteren. Niet te veel franjes, wel mooie vlindermouwen en subtiele lurex.’

Meer over BV

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video