AHA! Daarom installeren heel wat mensen een 'britafilter voor de douche'

Print
AHA! Daarom installeren heel wat mensen een 'britafilter voor de douche'

Foto: Instagram @raindrops

Toegegeven: de beautytrends waar we tegenwoordig aan toegeven zijn soms wat overdreven, maar nu lopen heel wat mensen warm voor een 'britafilter voor in de douche' en het is eigenlijk zo gek nog niet...

Ons haar krijgt dagelijks heel wat te verduren: haardrogers, krultangen, UV-stralen en daarbovenop ook nog eens hard water. Dat laatste is zelfs verantwoordelijk te stellen voor heel wat probleempjes. Als je gekleurd haar hebt kan dit ervoor zorgen dat je kleur dof wordt of gewoon makkelijker uitspoelt. Maar het grootste probleem is hydratatie. De mineralen uit het hard water creëren een soort van laag over je haar waardoor het moeilijker wordt om voedingsstoffen op te pakken.

Hard water kan er dus verantwoordelijk voor zijn dat je geen glanzende lokken hebt, maar uitgedroogde stro. Hoe je weet of dat bij jou het geval is? Kijk eens rond in de douche: heb je snel last van kalkaanslag? Dan zit je met een probleem.

In de Verenigde Staten vond men dan ook een oplossing die heel wat beautylovers happy maakt: een 'britafilter' voor in de douche. Er bestaan al wateronthardingssystemen, maar die zijn vaak enorm duur om te plaatsen. Deze filter plaats je gewoon als tussenstukje bij je douchekop en daar moet je af en toe een nieuw patroontje insteken, net zoals bij een Brita.

Overtuigd? Je kan een compleet pakket bestellen voor zo'n 95 dollar!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When’s the last time you changed out your filter!? Here’s your friendly reminder to keep it clean.

Een bericht gedeeld door raindrops (@raindrops) op

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video