Altijd en overal een oogje op je ovengerecht met FoodView van Miele

Kort door de bocht is FoodView een feature die je bij de nieuwe ovens van Miele toelaat om via een camera in de ovenruimte, altijd en overal je ovengerecht in het oog te kunnen houden. Dat klinkt als een extraatje met een hoog gadgetgehalte. Tot je zelf de voordelen ervan ervaart en het al snel niet meer wil of kan missen.

Je autoramen openen of sluiten met een druk op de knop. Het dimmen van je kamerlampen tot de gewenste lichtsterkte. Foto’s nemen en doorsturen met je telefoon. Stuk voor stuk technologieën die in het begin werden afgedaan als aardige gadget-functies. Ze leken vooral gericht op een relatief beperkt, koopkrachtig publiek dat niet kan weerstaan aan dit soort technische innovaties. Dat liep uiteindelijk wel even anders.

FoodView, een feature bij de nieuwe ovens van Miele, past perfect in dit rijtje. FoodView laat je toe om via een camera in de ovenruimte altijd en overal een blik op je bereiding te werpen.

Genieten zonder onderbreking

Wie herkent volgende scenario’s niet? Er staat een gebraad in de oven, waarvoor je herhaaldelijk het gezellige aperitiefgekeuvel met je gasten moet verlaten om even naar de keuken te hoppen. Of je onderbreekt quality time met partner of kids, uit vrees dat het korstje op die gratin niet goudbruin maar zwart wordt. Dat is storend. Voor die gasten, kids, partner en vooral voor jou. Een onderbreking die dus nu dankzij FoodView met elegante eenvoud wordt gereduceerd tot een korte blik op je smartphone.

De nieuwe standaard

Niet verwonderlijk dus dat je deze innovatieve technologie, net zoals met die elektrische ramen, dimschakelaars en camera-app op je telefoon, in geen tijd als vanzelfsprekend gaat zien. En al net zo snel als onmisbaar. Het is zo goed als zeker dat vele, zo niet alle andere ovenfabrikanten uiteindelijk dit voorbeeld zullen volgen. Maar bij Miele kan je dus nu al terecht voor die toekomstige standaard voor de moderne keuken. FoodView is immers een van de innovatieve technologieën waarmee de nieuwe Generation 7000 ovens zijn uitgerust.

De oven die koelt

TasteControl is een van die andere innovatieve technologieën. Want verlies je dat ovengerecht alsnog even uit het oog, dan zorgt de TasteControl feature ervoor dat je gerecht niet onbedoeld verder blijft garen. Daarbij wordt de ovenruimte gekoeld zodra de timer afgelopen is.

Met de Profi-functie verhoog je dan weer de luchtvochtigheid in de ovenruimte. Dat geeft optimale bak- en braadresultaten voor heel wat gerechten. Denk aan heerlijk ruikend en luchtig brood of zacht sappig vlees met een perfect krokante korst aan de buitenkant.

Minder tijd in de keuken, meer voor jou!

De nieuwe Generation 7000 ovens van Miele zien er met hun stijlvol strak design aan de buitenkant geweldig uit, maar de innovatieve technologieën aan de binnenkant zijn gemaakt om je keukentijd behoorlijk terug te schroeven. FoodView, TasteControl en de Profi-functie maken je het leven makkelijker en je gerechten gegarandeerd geslaagd. En achteraf zorgt de pyrolytische reinigingsfunctie ervoor dat alle restjes en vet met een extra hoge temperatuur tot as verkoold worden. Zonder schrobben of schoonmaakproducten. Gewoon met een doekje erdoor en klaar. Dat heeft niets met gadgets te maken. Dat is technologie in dienst van de mens.  

RECEPT: Vind hier meer over de bereiding van heerlijke appeltaart met citroen. Smakelijk!

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer of maak een afspraak in het vernieuwde Miele Experience Center in Mollem