Huh? Deze koffie (met boter!) helpt je met verliezen van overtollige kilo's

Print
Huh? Deze koffie (met boter!) helpt je met verliezen van overtollige kilo's

Foto: Julie's Lifestyle

We geven het niet graag toe, maar de JaniTV-redactie durft het ontbijt al eens te vervangen door enkele koppen koffie. Niet goed, horen we al jaren, maar met 'Brain Fuel Koffie' uit het keto-principe zou dat wel eens anders kunnen zijn én zelfs gezond!

De 'Brain Fuel Koffie' bestaat uit slechts drie ingrediënten: koffie, grasboter en MCT-olie. Waarom die laatste twee in je bakje troost thuishoren? Ze zijn onderdeel van het keto-principe en het recept is vooral handig wanneer je je waagt aan intermittent fasting. Inter-watte? Dat is een manier van eten waarbij je met tussenpozen vast. Zo eet je bijvoorbeeld van 12u 's middags tot 20u. Buiten die uren eet je niets.

Het gevolg is dat je vetverbranding wordt gestimuleerd en je spijsvertering wordt verlicht. Maar voor sommige mensen, zeker wanneer ze aan het werk zijn, is het moeilijk om het ontbijt over te slaan. Deze koffie is dan wel toegelaten om honger en energiedipjes tegen te gaan.

De olie en boter in de koffie worden vrijwel meteen verbrand als energie en hoeven geen lange weg door je spijsverteringskanaal af te lggen. Het gevolg? Ze gaan bijna rechtstreeks naar de lever en werken ondersteunend bij de aanmaak van ketonen, een alternatieve brandstof voor suiker die heel voedend is voor je hersenen, je concentratie aanscherpt en je vetverbranding stimuleert.

Julie Van den Kerchove, schrijfster van één van onze favoriete boeken 'Go Keto', merkte op dat zo'n kopje koffie ook perfect kan wanneer je niet bezig bent met vasten of keto. Wil je toch kennismaken? Je leest hier alles over intermittent fasting.

Op de website van Julie lees je tenslotte het volledig recept van de 'Brain Fuel Koffie". Enjoy!

Meer over dieet

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video