Leef je op grote voet? Deze tips laten je voeten er optisch kleiner uitzien

Print
Leef je op grote voet? Deze tips laten je voeten er optisch kleiner uitzien

Foto: Isopix

Leef jij letterlijk op grote voet en val jij daarmee in de categorie Bigfoot? Of wil je je twee stappers er gewoon graag wat eleganter laten uitzien? Dan ben je aan het juiste adres, want met deze tips kun jij optisch enkele maten inleveren.

1. HOE MEER ER TE ZIEN IS, HOE GROTER JE VOET LIJKT
Jij opteert best voor schoenen die je voeten zoveel mogelijk bedekken. Begrijp ons niet verkeerd, je moet je in de zomer niet gaan doodzweten in een paar sneakers. Maar ga dan bijvoorbeeld voor sandalen met brede riempje die je wreef bedekken. Dat breekt het geheel en laat je voeten op die manier kleiner uitzien.
 

2. VERMIJD STRAKKE ROKKEN EN BROEKEN
Niets wat de aandacht meer naar je voeten trekt dan een skinny jeans of aansluitende kokerrok. Meer nog, want hoe dunner het gedeelte rond je enkels eruitziet, des te groter je voeten lijken.
 

3. ZEG NEE TEGEN WITTE SNEAKERS
Een moderegeltje van Jani is om nooit lichtere schoenen te dragen dan je outfit, tenzij je voor nude varianten gaat. Witte sneakers mogen dan wel nog steeds een trend zijn, ze laten je voeten er helaas wel groot en lomp uitzien.
 

 

4. GA VOOR HAKKEN
Comfortabel zijn ze niet altijd, maar omdat je voet de hoogte in gaat, lijken ze in verhouding een stuk korter.
 

5. SKIP DIE DUNNE ZOOL
Je zou het misschien niet denken, maar plateauzolen zijn voor jou gemaakt. Schoenen met dunne zolen laten je voeten er langer uitzien, terwijl schoenen met wat hoogte evenwicht in de zaak brengen.
 

6. LEID DE AANDACHT WEG VAN JE VOETEN
Wil je niet dat mensen zich op je voeten focussen? Simpel, trek dan gewoon een opvallende top aan, of ga voor giga oorbellen. Geen blik die naar beneden zal afdwalen op die manier. Wie gezegend is met een heuse voorgevel, kan haar decolleté ook nog eens in de strijd gooien. *wink wink*
 

7. STOMP OF RONDE TOPPEN
Een pump met scherpe punt staat altijd chic, maar dan zit je wel met een stuk extra lege ruimte wat grote voeten niet ten goede komt. Gelukkig voor jou zijn schoenen met een vierkante top helemaal in!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video