Aangeboden door Yves Rocher

Bad hair day? Niet met deze tips voor elk haartype

Bad hair day? Niet met deze tips voor elk haartype

Foto: Getty Images

Je haardos hangt plat en futloos langs je gezicht of voelt opeens heel vettig aan: een bad hair day. Een herkenbaar fenomeen? Maar er is geen reden tot kopzorgen. Voor elk probleem is er een geknipte oplossing.

Elke dag opnieuw gezond en glanzend haar. Dat willen we allemaal wel, niet? Het is aangeraden om jouw haarverzorging op jouw haartype af te stemmen. Met deze verzorgingstips zit jouw haar voortaan altijd goed.

Haartype 1: vet haar
Bij vet haar scheidt onze hoofdhuid te veel talg af. Talg is nuttig omdat het een natuurlijke beschermlaag vormt voor je haar. Maar te veel talg zorgt ervoor dat je slap en futloos haar krijgt. Hoe vaker je jouw lokken wast, hoe meer talg je hoofdhuid produceert. Twee tot drie keer in de week je haren wassen is voldoende om je haar schoon te houden. Voor een optimale verzorging start je best met een zuiverende pre-wash masker en vervolgens met een de bijhorende zuiverende shampoo. Je kan deze behandeling perfect afwisselen met een detoxkuur om alle vervuiling weg te werken.

Haartype 2: gekleurd haar
Een nieuwe haarkleur is altijd een goed idee. Helaas nemen zowel de glans als de intensiteit van die nieuwe coupe langzaam af en worden je lokken na een aantal weken opnieuw doffer. Kies voor verzorgingsproducten die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar en geniet zo langer van je nieuwe en glanzende haarkleur.

Haartype 3: gestreste hoofdhuid
Heb je last van een droge, jeukende hoofdhuid en schilfers? Vooral tijdens de koude winterdagen zijn de koude en droge lucht slecht voor de hoofdhuid. Maar ook tijdens de zomermaanden krijg je soms last van een jeukende hoofdhuid met schilfertjes. Om beschadigd haar te herstellen of te voorkomen, is het altijd een goed idee om intensieve anti-roos shampoo te gebruiken. Wissel deze af en toe eens af met een milde shampoo voor een kalmerend effect door Hammamelis.

Haartype 4: haaruitval
Dunner wordend haar en haaruitval is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Het heeft veelal te maken met bijvoorbeeld hormonen, vitaminen of het seizoen. Een shampoo tegen haaruitval of vitaminekuur zijn geen overbodige luxe. De ampullen verminderen haaruitval en stimuleren de haargroei. Je haar wordt opnieuw sterker en voller.
 

Natuurlijke must-haves voor mooi & gezond haar?
Ontdek hier de volledige haarverzorgingslijn van Yves Rocher. »