Getest: is de Philips OneBlade hét scheerapparaat van het moment?

Print
Getest: is de Philips OneBlade hét scheerapparaat van het moment?

Foto: Philips

Je zal ongetwijfeld al eens reclame hebben gezien voor de Philips OneBlade. Die trekt meteen de aandacht, want het compacte toestel maakt gebruik van een vervangbaar mesje en belooft te trimmen, scheren en stylen zonder de huid te irriteren. JaniTV-redacteur Lorenzo gebruikte de OneBlade enkele weken en deelt zijn bevindingen.

VOORAF

Scheren is echt één van de hatelijkste dingen in mijn dagelijks leven. Vaak is het een echt bloedbad waar je doorheen moet, enkel en alleen om er twee dagen later terug in terecht te komen. Voor mensen met een gevoelig huidje zoals die van mij bestaat er gewoonweg geen aangename manier om van gezichts/lichaamsbeharing af te geraken. Of toch?

Ik schakelde al een hele tijd geleden over naar een scheerapparaat omdat met schuim/gel en mesje niet meer houdbaar was. Mijn huid was zichtbaar geïrriteerd en dat vormde zowaar een tweede baard van wondjes. Toch was compleet elektrisch scheren ook niet mogelijk, want daar bereikte ik maar moeilijk een smooth shave mee.

ONEBLADE: DE BELOFTES

Er bestaan verschillende varianten van de OneBlade, maar ik tesste de nieuwe Face + Body uit. Zoals de naam doet vermoeden is die ook geschikt om lichaamsbeharing mee te trimmen of scheren. Het apparaat - dat trouwens een superhandig formaat heeft - wordt geleverd met enkele opzetstukken zodat je met verschillende lengtes kan werken.

De OneBlade belooft zorgeloze scheerbeurten zonder irritaties. Nat of droog, het kan allebei, zelfs onder de douche

SCHEERERVARING

Ik besloot de OneBlade op twee manieren te testen: met wat langere, stugge haartjes nadat ik enkele dagen te lui was om te scheren, en dagelijks met korte haartjes.

Toen ik voor het eerst met het mesje door mijn baard ging, moest ik twee keer checken of ik aan het dromen was. Met slechts één beweging was het gebied waar ik overheen ging glad. Na enkele minuten was ik klaar en was er geen enkel haartje meer te bespeuren. Dat niet alleen, er was geen spatje bloed of rode huid te zien. Ik kon het bijna niet geloven.

Ook in het dagelijks onderhoud is de OneBlade een zaligheid. Elke ochtend ga ik vlot over mijn gezicht heen, zonder irritaties. Het gevolg is dan ook dat ik makkelijker mijn baard bijhoud en nog maar zelden laat groeien (uit luiheid).

CONCLUSIE

Ik was ervan overtuigd dat ik 100+ euro zou moeten neertellen voor een fancy scheerapparaat, maar niets is minder waar: de Philips OneBlade doet alles wat je nodig hebt, zonder je huid te martelen tot bloedens toe. Ook lichaamsbeharing vormt geen probleem voor het apparaat en laat zich handig gebruiken onder de douche. Daarnaast gaat de batterij ook opvallend lang mee en moet je hem maar af en toe in de lader steken.

De enige bedenking die ik had waren de opzetmesjes: die zijn redelijk prijzig (24,99 voor twee), maar gaan dan ook wel zo'n vier maanden mee afhankelijk van je gebruik. Dat zet de prijs natuurlijk in perspectief en maakt het een pak goedkoper dan die honderden wegwerpmesjes. (En beter voor het milieu, dat ook).

Conclusie? Ik ben helemaal overtuigd en mijn huid is dankbaar! 


Philips OneBlade Face + Body - 59,95 euro bij CoolBlue
 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video