Hype in plantenland: dit vetplantje lijkt op een roze roos

Print
Hype in plantenland: dit vetplantje lijkt op een roze roos

Foto: Instagram @rare_succulent

Af en toe duiken er interieurtrends op waar iedereen op springt, en dat zal deze keer niet anders zijn. De Greenovia is een vetplantje die lijkt op een roos en daarbovenop ook nog eens een roze kleur heeft. Twee eigenschappen die het een erg gewild item maken.

Het Instagramaccount @rare_succulent, gerund door twee enthousiaste vriendinnen, postte foto's van de Aeonium Aurea ex El Hierro (of gewoon roze bergroos) die zij kweken. Na een storm van positieve reacties besloten ze de zeldzame wonderplantjes te verkopen. 

Het beste? De plantjes gaan af en toe in 'slaap' en dat is wanneer ze hun roze kleur hebben. Na een periode van slaap zal het er 'dood' gaan bijliggen, maar geen paniek! De plant voedt zichzelf met uitgedroogde blaadjes en groeit daarmee verder. Tijdens het groeien is de kleur groen, maar wanneer het volgroeid is kan je genieten van een gloednieuwe roze bloem.

Zoals verwacht gaan de roosjes als zoete broodjes over de toonbank. De plantjes zijn geregeld uitverkocht, dus snel zijn is de boodschap. Voor zo'n 18 euro is er eentje van jou!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video