Aha! 5 tips waardoor je bikinilijn niet in rode bultjes staat na het scheren

Print
Aha! 5 tips waardoor je bikinilijn niet in rode bultjes staat na het scheren

Foto: Shutterstock

Het badpakkenseizoen komt eraan en dat betekent dat het hoog tijd is om jouw ‘bush’ danig te trimmen. Want of je nu kiest voor een naakt poesje, een landingsbaan of een net bosje: niets is zo onaantrekkelijk als plukjes schaamhaar die aan de zijkant van een bikini komen piepen. Een vervelend klusje, we know. Maar met deze 5 tips loop je al niet meer als een gepensioneerde ballerina wiens spreidstand mislukt is rond na het scheren!

 

TIMING IS ALLES

Je springt in de douche, scheermesje in de aanslag, en vliegt er meteen in. Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jij niet veel later met rode bultjes rondloopt op je lady parts. Wanneer je eerst (lauw)warm water over je heen laat lopen, krijgen je poriën de kans om open te gaan, wat voor veel minder irritatie zorgt na het scheren.

Heb jij sowieso een gevoelige of stugge huid, en eindigt jouw scheerbeurt altijd in een bloedbad? Dan kan een ladyshave relaas brengen. Met een ladyshave boek je nu eenmaal betere resultaten bij een gevoelige huid dan een scheermesje. 

 

VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Dode huidcellen kunnen de haarschacht verstoppen, waardoor je veel meer kans hebt op ingegroeide haartjes. Regelmatig scrubben biedt de oplossing, maar opteer voor ‘down there’ wel voor een milde scrub.

 

TEGEN DE HAARRICHTING

Scheren tegen de haarrichting in zorgt bij heel wat mensen voor irritatie en soms zelfs een branderig gevoel. Dit komt omdat je de huid zwaarder belast en omdat de haartjes, doordat ze zo kort zijn afgesneden, in de huid prikken. Wil je dus niet de hele dag de neiging hebben om aan je kruis te krabben, wees dan geen spookshaver.

 

SNEL, SNEL, AUWTCH!

We’ve all been there: je trekt je splinternieuw – hoog uitgesneden – badpak of bikinibroekje aan en krijgt opeens ongewenst bezoek van een paar vervelende schaamharen. Je grijpt naar je scheermesje en voor je het weet staat je bikinilijn vol rode bultjes en zelfs hier en daar een sneetje. Auwtch! Gebruik altijd scheerschuim of een gepaste olie wanneer je aan het scheren gaat. Vluggertje? Dan kun je een warm washandje op de huid aandrukken om de haarzakjes wat zachter te maken.

 

 

 

THE FINAL TOUCH

Sure, die kanten string staat je fantastisch! Maar geef je huid de kans om te herstellen en voorkom ingegroeide haartjes. Katoenen ondergoed is dus de betere optie tot één à twee dagen na het scheren. Wil je je vajayjay echt in de watten leggen, smeer dan na elke scheerbeurt wat verzorgende olie of crème. Maar wel eentje waar geen parfum in zit.

 

Meer over summer body

Meest recente video's

Meer video