Lifehack: zo krijg je gratis meer beenruimte in het vliegtuig

Print
Lifehack: zo krijg je gratis meer beenruimte in het vliegtuig

Foto: Shutterstock

Tegenwoordig kunnen we voor een prikje het vliegtuig opstappen naar een zonnige bestemming. Dat goedkope prijskaartje brengt natuurlijk wel met zich mee dat we met z'n allen als sardientjes in een blik gevangen zitten. Upgraden naar comfortabelere stoeltjes met meer beenruimte is vaak prijzig, maar het kan ook GRATIS!

Reiswebsite ikwilgoedkoopreizen.be onderzocht of het mogelijk is om neer te ploffen in een duurder zitje zonder daar ook maar één cent voor neer te tellen. Dat blijkt veel makkelijker dan gedacht.

Als je later incheckt - maar wel nog voor de deadline - is de kans een pak groter dat de maatschappij je een duurder zitje aanbiedt zonder meerprijs. “Vliegmaatschappijen zoals Ryanair proberen tot op het laatste moment winst te maken op de duurdere zitjes. Wanneer je gratis incheckt, krijg je altijd dezelfde boodschap, namelijk dat er nóg een betere zitplaats beschikbaar is. Maar daar betaal je natuurlijk extra voor. Om die reden worden deze duurdere plaatsen tot op het allerlaatste ogenblik beschikbaar gehouden. Wanneer je pas laat incheckt en er is nog zo’n zitje vrij, is de kans dus groot dat jij het toegewezen krijgt", vertelt Jens Corijn van ikwilgoedkoopreizen.be.

Hij merkt tenslotte nog op dat dit onderzoek enkel werd uitgevoerd bij low-cost vliegmaatschappijen. Maar ook bij andere airlines zijn er hacks die je kan toepassen, zoals we al eerder zagen. Good to know!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video