Altijd te veel mee op reis? Zo pak je de perfecte – niet overladen - koffer

Print
Altijd te veel mee op reis? Zo pak je de perfecte – niet overladen - koffer

Foto: surburbanfauxpas.com

Inpakken en wegwezen, yeah right… Gaan er vooraf aan jouw vakantie standaard enkele hevige paniekaanvallen, een traumatische vlucht – want ja, heb je wel alles mee?!?! – en 99,99% kans op een spierverrekking omdat je je koffer van de bagageband moet halen? Staat inpakken bij jou met andere woorden gelijk aan een volksverhuizing? Geen paniek, met onze tips en de reistassen van Lidl zijn die lumbago’s verleden tijd!

GOTTA LOVE LIDL

Heeft Lidl ons ooit al in de steek gelaten? We dachten het niet. Ook deze keer komen ze met handige items voor mensen die een vakantie op de agenda hebben staan. Een reistas voor 24,99 euro? Yes please! En het handige aan deze tassen is dat je ze nog veel voller kunt proppen dan een standaard koffer. Indien je onderstaande tips tijdens een inpakcrisis toch in de wind zou slaan… ;)

 

BASICS ZIJN LIFESAVERS

Je hoeft geen minimalist op modevlak te zijn om de waarde van goede basics te kennen. Enkele witte T-shirts, een paar effen topjes en sandalen die met alles gaan. Basics zijn – raar maar waar – vaak de kledingstukken die je hele look af maken. En – niet zeggen tegen Jani – meestal zijn die stukken ook nog eens verdomd comfortabel, ergo perfect om mee op reis te nemen.

 

ACCESSOIRES ZETTEN DE PUNTJES OP DE I

Een paar oorbellen is stukken lichter dan vier extra jurken, en het zijn net die accessoires die op vakantie voor afwisseling zorgen. Plus, accessoires zoals een zonnebril of grote flaphoed blijken daarbovenop uitstekend te werken om een eventuele jetlag te verbergen.

 

VOLG DE RAAD VAN TANTE – EUH – COCO CHANEL

“Before you leave the house, look in the mirror and take one thing off.” Een bekende quote die niet enkel voor het buitengaan van toepassing is, maar ook perfect werkt tijdens het inpakken. Haal voor het dichtritsen van je koffer nog enkele stuks eruit. Wedden dat je meteen zal weten wat de niet noodzakelijke dingen zijn. We bedoelen maar: heb je nu echt zes paar hakken nodig wanneer je in een rotsachtig gebied verblijft?

 

PRAKTISCH PAKKEN IS KEY

Een woord dat heel wat fashionista’s verafschuwen, we know. Maar het kan je wel enkele inzinkingen besparen tijdens het inpakken. En dan bedoelen we simpelweg: kies kledingstukken die je op verschillende manieren kunt combineren, pak voor elk onderstuk twee tops in en plan je outfits zo goed mogelijk op voorhand.

 

LEVE LIFEHACKS

Lifehacks zijn er om je het leven een pak simpeler te maken, en daaronder valt ook een koffer inpakken. Enkele van de vele geweldige tips:

  • Vouw je kleren niet, maar rol ze op*
  • Maak gebruik van lege ruimtes. Prop je schoenen bijvoorbeeld vol met opladers, beautyspullen,…
  • Stop breekbare zaken in je sokken
  • Plaats de zwaarste stukken onderaan bij de wieltjes
  • Stapel je beha’s en bikinitopjes in plaats van ze samen te vouwen

 


*Over vouwen, rollen en plooien gesproken: Lidl verkoopt opvouwbare tote bags die van een aantal vierkante centimeter naar een volledige strandtas gaan in enkele seconden. Als dat geen hack is!

 

BESPAAR OP BEAUTYSPULLEN

Geen paniek, je hoeft je favoriete shampoo niet thuis te laten! Wat wel een goed idee is, is om je beautymiddeltjes over te gieten in lege reisflesjes. Zo eindig je vaak met maar een vierde van het gewicht en de plaats, en heb je zo weer ruimte voor een extra souvenir… voor jezelf ofcourse.


OFF WE GO!
Weekendje weg, bezoekje aan de Bahama's of losgehen op Ibiza? Dankzij Lidl loopt je reis - letterlijk - op wieltjes, want voor slechts 24,99 euro ga jij met een giga reistas aan de haal. Surf snel naar lidl-shop.be of rep je naar de dichtstbijzijnde winkel!