Finally! Disney maakt bekend wie Ariel zal spelen in de live-action remake van ‘The Little Mermaid’

Print
Finally! Disney maakt bekend wie Ariel zal spelen in de live-action remake van ‘The Little Mermaid’

Foto: thesource.com

Ben jij sinds je achtste blijven steken in je mermaidperiode? Dan hebben we iets voor jou om naar uit te kijken, want Disney maakte zonet bekend wie de rol van Ariel zal vertolken in de live-action remake van ‘The Little Mermaid’ (De Kleine Zeemeermin)! Maak kennis met Halle Bailey – niet Berry.

Na de live-action remake van de fameuze ‘The Lion King’ kunnen we ook ‘The Little Mermaid’ aan ons lijstjs toevoegen. En de eer om de hoofdrol van Ariel te vertolken valt te beurt aan Halle Bailey, een 19-jarige actrice en zangeres die je misschien al kent van de serie Grown-ish, of als de helft van het muziekale duo Chloe x Halle dat ze samen met haar oudere zus vormt.

 

Beide zussen werden destijds ontdekt door niemand minder dan Beyoncé. Ze coverden liedjes van de superster op Youtube en trokken zo de aandacht van Queen B. Vooral de cover van ‘Pretty Hurts’ ging enkele jaren geleden viraal. De protégées mochten vorig jaar zelfs de openingsact verzorgen tijdens de ‘On The Road II’-tournee van Jay-Z en Beyoncé.

Als je Beyoncé achter je hebt staan, heb je niets te vrezen. Toch? Maar het tegenovergestelde is waar, want op Twitter regent het – al dan niet racistische – reacties over het feit dat Halle een zwart meisje is en dus geen rode lokken noch bleke teint heeft.

 

 

Voor regisseur Rob Marshall – bekend van ‘Mary Poppins Returns’ en ‘Into the Woods’ – was Halle Bailey nochtans een uiterst logische keuze. “Halle heeft die zeldzame combinatie van hart en ziel, jeugd, onschuld en inhoud - plus een glorieuze zangstem. Allemaal intrinsieke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen,” deelt Marshall mee. Ook celebs zoals Zendaya en Halle – wel – Berry vinden dit meer dan de juiste keuze.

 

 

Meer over Disney

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video