Handig! Zo veel calorieën tellen je favoriete ijsjes (en mag je er eten)

Print
Handig! Zo veel calorieën tellen je favoriete ijsjes (en mag je er eten)

Foto: Shutterstock

Zomer = ijsjes! Een heerlijk raketijsje of een romige Magnum, niets verfrissender - en lekker - op een warme dag. Meestal kunnen we die hemelse verleiding op een stokje wel zonder schuldgevoel verorberen, maar wanneer je 'per ongeluk' voor een tweede ronde gaat, durf je je wel eens af te vragen hoe bevorderend dat voor de lijn is. Omdat we op de JaniTV-redactie steeds het maximum uit ons genot proberen te halen, besloten we grondige research te verrichten naar onze favoriete ijsjes.

De resultaten zijn duidelijk: met een waterijsjes kun je maar zelden iets fout doen. Zo bevatten een dubbelliker en raketijsje maar 41 calorieën voor ongeveer dezelfde hoeveelheid (55 tot 60 ml), maar je bent wel sowieso het beste af met een raketje. 

Verder zien we in de rangschikking nog enkele opvallende dingen. Zo bevat een Magnum meer calorieën per ml dan een potje Ben & Jerry's Cookie Dough. Nog erger is een reep van Mars, want met 140 calorieën voor 51 ml krijg je minder waar voor je genot. En tot slot spant een potje Häagen-Dazs de kroon.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video