Broccoli lattes are the next big thing en dit is waarom jij het wil drinken!

Print
Broccoli lattes are the next big thing en dit is waarom jij het wil drinken!

Foto: Instagram @growcornaustralia

Waar we het vorige week over lavendel-, kurkuma en chai tea lattes hadden, duikt er nu alweer een nieuwe trend op. Tot voor kort was de matcha latte de enige groene optie op de koffiekaart (ook al zit er geen koffie in, maar dat geheel terzijde). Deze krijgt nu gezelschap van de broccoli latte, say what?

Dat lattes ook groen kunnen zijn, daar verschiet niemand meer van, maar dat ze ook écht van groenten gemaakt worden? That’s a whole other level! De broccoli latte bestaat uit een kopje koffie, waar je gedroogd broccolipoeder aan toevoegt. Dit zorgt zowel voor de smaak als voor de kleur.

Het idee komt van Australische wetenschappers, die constateerden dat de meeste mensen nog steeds té weinig groenten eten. Door de broccoli om te vormen tot poeder, ontstaat er een geconcentreerd goedje bomvol vitamines. Je hebt er dus maar een beetje voor nodig om je koffie mee te pimpen én om meteen je dagelijkse dosis vitamientjes binnen te krijgen.

 

Leuk weetje: het poeder wordt gemaakt van afgekeurde broccoli (te groot, te klein, misvormd…) en zo gaat het dus ook voedselverspilling tegen. Geen fan van het idee van een vleugje broccoli in je koffie? Het poeder is natuurlijk ook geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken in soep of slaatjes.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video