ICE ICE BABY: deze heerlijke ijsjes maak jij eenvoudig zelf!

Print
ICE ICE BABY: deze heerlijke ijsjes maak jij eenvoudig zelf!

Foto: Unsplash - Lindsey Moe

Onder het motto #beattheheat mogen we al eens gek doen. Met de hittegolf die deze week aanhoudt, horen daar ook ijsjes bij. Niet zo'n fan van het standaard bolletje vanille of straciatella? Ga dan eens zelf aan de slag en tover de lekkerste ijsjes op tafel!

Watermeloenijsjes

Het eerste ijsje is er meteen eentje voor als je niet zo graag kookt. Watermeloen is sowieso al verfrissend, maar heb je het écht écht écht warm (helloow, heatwave!), leg de stukjes watermeloen dan eens een uurtje in de diepvries. Door het hoge gehalte aan water zal de meloen bevriezen. Stokje erin en voila, jij hebt een healthy én lekker ijsje!

Pinterest

Gummyberen

Een ijsje dat vooral leuk is voor kinderen: vul een ijsjesvorm met enkele gummyberen en giet er wat sprite over. Enkele uurtjes in de diepvries en klaar is kees. Doordat de sprite doorzichtig is, zie je de beertjes nog zitten. Cute! Voor een adult-versie kan je er trouwens ook wat vodka aan toevoegen ;).

Flavorite

Color Block

Voor het volgend ijsje verzamel je alles wat je hebt, graag in verschillende kleurtjes. Denk aan grenadine, fruitsap, een restje smoothie, kokosmelk etc. Giet alles over een lepel in een vormpje, zodat er laagjes ontstaan. Invriezen maar!

Buzzfeed

Aperol 'o clock

Ook dit ijsje is er eentje voor adults only. Maak je favoriete oranje cocktail (yes, we hebben het over de Aperol Spritz), giet in een ijsvormpje, voeg een schijfje appelsien toe en zet in de diepvries. Ideaal als verfrissing op het terras.

Thekitchn.com

Sweet sangria

Ook het volgende ijsje is bestemd voor volwassenen. Sangria: de ideale mix van fruit én cocktail is er nu ook in ijsvorm. Mocht je na een feestje nog een restje over hebben (of niet, dan maak je gewoon nieuwe ;) ), vul dan eens een ijsvormpje op met het mengsel. Instaproof en superlekker!

Kirbie Cravings

So Soléro

At jij vroeger ook al eens graag een Soléro-ijsje? Dan hebben wij goed nieuws: dit ijsje maak jij eenvoudig zelf! Pureer mango tot een papje, voeg een beetje toe aan het ijsvormpje en wissel af met kokosnootroom. Invriezen én genieten!

The little epicurean

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video