Zeven rare gewoontes die je enkel op vakantie bovenhaalt

Print
Zeven rare gewoontes die je enkel op vakantie bovenhaalt

Foto: Unsplash - Annie Spratt

Er wordt wel eens van Belgen gezegd dat het echte gewoontedieren zijn. Zo wordt het eten bijvoorbeeld in veel huishoudens op een vast tijdstip geserveerd, en houden de meeste Belgen ook enkele routines op na. Eens op vakantie, dan gaan alle remmen los. Is het iets in het water of ligt het aan de verandering van de omgeving? Deze gewoontes zal jij vast ook wel herkennen als je af en toe op vakantie gaat!

1. Breakfast buffet

Thuis maken veel mensen weinig tot geen tijd om uitgebreid te ontbijten, maar op vakantie staan velen er graag voor op. Een omeletje, een croissant, een kommetje fruit én toch nog een stuk cake? Het kan er allemaal in!

2. Adoptieplannen maken voor de halve buurt

En dan hebben we het over dieren adopteren. Zeker als je vaak naar warme landen op vakantie gaat, durven er al eens heel wat honden en katten op straat te lopen. Je stopt bij ieder beest om te knuffelen en een foto te maken, en het liefst van al steek je ze allemaal in je koffer om ze dan bij je thuis uit te pakken en een plaatsje te geven. Helaas gaat dat niet altijd, maar hey, hier zitten ook diertjes te wachten om geadopteerd en geknuffeld te worden!

 

3. Bonden met Belgen

Wanneer je in België op de trein zit, de bus neemt of gewoon over straat loopt wil je het liefst met rust gelaten worden. In het buitenland is dat wel even anders: van zodra jij tussen dat exotisch gebrabbel door een bekende klank hoort is jouw interesse gewekt. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan. En vooral: waar gaan ze naartoe? #bonding

4. Schattige souvenirs

Een magneetje hier, een sleutelhanger daar. Souvenirs kosten vaak weinig geld en het is dan ook verleidelijk om je hele koffer vol te stoppen. Eens in België terug aangekomen besef je pas dat je eigenlijk gewoon rommel gekocht hebt. Ai!

5. Mensen fotograferen

Hier in België zou het nogal raar zijn, maar op vakantie doe je het zonder schroom. Die leuke marktkramer of een goede straatmuzikant even op de foto zetten om later te posten.

 

 

6. Een halve dag reizen om één ding te bezichtigen

Verklaar ons gek, maar op vakantie zijn we vaak uuu-ren aan een stuk onderweg om één bepaald ding te bezichtigen. Pfoe, hier in België wordt er al vaak geklaagd als je de trein naar de zee moet nemen.

7. De hotelkamer plunderen

Je voorraad travel-size productjes aanvullen? Dat doe jij pas als je op vakantie bent. Douchegels, watjes, oorstaafjes en mini-tandenborstels. Jij graait het allemaal mee!

Bron: nsmbl.be

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video