Dit zijn de leukste adresjes om veggie en vegan te eten in België!

Print
Dit zijn de leukste adresjes om veggie en vegan te eten in België!

Foto: Instagram Life Bar

Vegetarisch eten is al lang ingeburgerd en ook veganistisch eten wint steeds meer aan populariteit. Het is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook een extra portie groentjes voor jezelf kan nooit kwaad. Of je nu volledig vegan bent of gewoon eens iets nieuw wil proberen, wij zochten de leukste (en lekkerste) adresjes voor jullie uit!

1. Het Strand, Leuven

Dit restaurant is volledig vegetarisch en biedt ook verschillende vegan opties aan. Op de kaart – die voortdurend wisselt – vind je sowieso een burger, aangevuld met slaatjes en andere lekkere schotels. Gezellig en gezond eten? Hier moet je zijn!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sofie ?? (@sofie.pans) op

 

2. Lento, Hasselt

Dit restaurant won niet voor niets de Belgian Vegan Award in de categorie ‘restaurants’ in 2018. Bij Lento eet je superlekker, en is alles helemaal vegan. Je vindt er speciale gerechtjes, maar ook de vegan versie van enkele Belgische toppers zoals vol-au-vent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lento • Plant Based Foodbar (@lentohasselt) op

 

3. Lokaal, Gent

Bij Lokaal in Gent eet je niet alleen vegetarisch en veganistisch, alle producten die er gebruikt worden komen van bij boeren uit de omgeving!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Green Cousins Food (@thegreencousins) op

 

4. Chyl, Brussel

Bij Chyl vind je kleurrijke bordjes vol groenten: zowel vegetarisch als veganistisch. Je kan er terecht voor ontbijt of lunch, en iedere zondag is er een brunch! Chyl heeft bovendien ook een verpakkingsvrije winkel waar je, je raadt het al: verpakkingsvrij kan shoppen. Ideaal om te combineren dus met een bezoekje aan het eetcafé.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door C H Y L ???? (@_chyl) op

 

5. Greenway, Leuven – Brussel – Antwerpen – Gent

Bij Greenway, die overigens vier vestigingen heeft in België, vind je een volledig vegan menu. Slaatjes, burgers, wraps, desserts: ze hebben het allemaal! Onlangs lanceerden zij ook hun Greenway burger, die er net zo uitziet als écht vlees. Zeker de moeite om eens te proberen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Greenway (@greenway_foods) op

 

6. Life Bar, Leuven

Bij Life bar in Leuven eet je ontbijt en lunch (all day long), en is alles volledig plantaardig! Zo vind je er onder andere pannenkoeken met fruit, maar kan je er ook hartige bowls en slaatjes vinden. Het menu verandert regelmatig, dus het is altijd weer een verrassing wat er nu op je bord gaat belanden!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flore Oudejans (@flore_oudejans) op

 

7. BE O, Gent

Niet alleen is alles wat op de menukaart staat volledig plantaardig, alle ingrediënten zijn ook 100% biologisch. Leuk detail: bestel je bijvoorbeeld een boterham met een spread als lunch en vond je die enorm lekker: dan kan je die spread ook kopen om zelf thuis aan de slag te gaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BE O MARKT (@beomarkt) op

 

8. De levensboom, Hasselt

In dit vegetarisch restaurant eet je volledig biologisch, en wordt het gebruik van zuivel tot een minimum beperkt. Met andere woorden: je kan er dus ook veel vegan eten! Het eten ziét er niet alleen superlekker uit, het is ook effectief zo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Katja Iliaens (@ik_gezond_in_balans) op

 

9. Camion, Antwerpen

In deze lunch- en koffiebar is alles volledig veganistisch, en ziet alles er écht overheerlijk uit! Het menu verandert om de twee weken: je krijgt dus altijd weer iets anders voorgeschoteld! Ons lijkt het alvast een bezoekje waard!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Not Your Ordinary Vegan Bar (@camion_antwerp) op

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video