Wil jij van je fastfoodverslaving af? Met deze armband zou het wel eens kunnen lukken!

Print
Wil jij van je fastfoodverslaving af? Met deze armband zou het wel eens kunnen lukken!

Foto: Unsplash - neonbrand

Frietjes, hamburgers, pizza, kebab… de lijst met lekker maar (helaas) vaak ongezond voedsel is eindeloos. Vind jij dat jij te veel geld uitgeeft aan ongezond eten of wil je gewon een beetje op je lijn letten? Makkelijker gezegd dan gedaan. Het vet en het zout in fastfood is namelijk verslavend voor ons lichaam, wat het moeilijk maakt om ermee te stoppen. Maar er is hoop: een nieuwe armband belooft jou van al jouw verslavingen af te helpen!

Het is natuurlijk geen gewone armband waar we het over hebben, maar eentje die schokken uitdeelt! Het handig ding kreeg de naam Pavlok 2 mee, vernoemd naar de onderzoeker die prikkels koppelde aan gedrag bij honden.

De armband - die je ook kunt gebruiken voor het stoppen met roken of tegen nagelbijten - moet je wel zelf aansporen. Hij kan snoep, koek, diepvriespizza niet zien. Je geeft jezelf een schok met een app op je telefoon.

De schok – die vergelijkbaar is met een schok die je soms van een deurklink krijgt – is niet héél pijnlijk, maar toch vervelend genoeg om het gedrag te bestraffen. Bovendien hoef je niet enkel jezelf schokken te geven, ook je vrienden kunnen via de app de armband bedienen.

Zo’n één keer opladen zou goed zijn voor zo’n 150 schokken. Wij gokken dat we niet veel meer nodig hebben om ons ongezond eetgedrag af te leren…

Voor de geïnteresseerden: de armband is hier te koop voor zo’n 'luttele' €180.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video