Deze activiteit is de ideale workout voor als het mooi weer is (en het is nog écht leuk ook!)

Print
Deze activiteit is de ideale workout voor als het mooi weer is (en het is nog écht leuk ook!)

Foto: Society 19

Grote kans dat jij nog ergens op zolder rolschaatsen of inline skates hebt liggen. Is het zo? Dan is het nu het moment om ze terug van onder het stof te toveren! Rolschaatsen of skeeleren is namelijk niet enkel leuk, het is ook nog eens heel goed voor je! Wij lijsten enkele redenen op waarom jij dit weekend een skatetripje moet maken.

Je figuur én je conditie gaan erop vooruit!

Mocht je niet zo into joggen zijn, dan is skaten een goed alternatief. Net zoals bij joggen, verbrand je op korte tijd heel veel calorieën. Zo is zo’n halfuurtje skaten al goed voor minstens 285 calorieën, say what? Bovendien train je door de beweging die je maakt ook je been- en bilspieren. Hello strakke booty!

Verbeter je evenwicht

Sommige mensen hebben van nature een goed evenwichtsgevoel en kunnen zonder problemen over een touw wandelen, anderen daarentegen hebben wat meer oefening nodig. Voor skaten heb je goede balans nodig en door regelmatig te skaten zal het balansgevoel verbeteren. Om je balans te houden gebruik je natuurlijk andere spieren zoals die in de buik en onderrug. Dit zorgt ook weer voor een goede houding.

 

 

Van skaten word je blij

Skaten maakt je hoofd leeg, laat stress verdwijnen en is goed bij lichte vormen van depressie. Door de endorfines – oftewel gelukshormonen -  die je lichaam vrijgeeft tijdens het skaten, word je namelijk blij en gelukkig. En zeg nu zelf, wie wil dat nu niet? Een beetje vitamine D erbij en de dag is helemaal compleet.

Het is goedkoop

Eens dat je je skates en beschermingsmateriaal hebt, ben je voor een paar jaar gesteld. Het materiaal verslijt niet snel, en het skaten zelf is natuurlijk helemaal gratis!

Het is een leuke groepssport

Tijdens het joggen moet je vaak naar adem happen en is het wat moeilijker om een deftig gesprek te voeren, maar tijdens het skaten gaat dit allemaal wat vlotter. Daarom is het de ideale sport om in groep te doen. Zo kunnen jij en je vriendinnen rustig bijbabbelen terwijl jullie toch aan jullie conditie werken: win-win?!

 

 

Skate eens een marathon

Ben je echt gemotiveerd en wil je wel eens wat anders dan altijd skaten langs het kanaal? Dan kan je ieder jaar in Berlijn deelnemen aan de skate-marathon. Voor degenen die lopen iets té vermoeiend vinden, is dit zeker een goede optie om ‘ook eens een marathon gedaan te hebben’ ;). Wij zijn alvast fan!

Rollerdisco

Al een beetje geoefend? Dan is het tijd om je moves eens aan het grote publiek te showen! Hier in België is het een beetje zoeken, maar bij onze noorderburen is het concept rollerdisco helemaal ingeburgerd. Discobollen, pintjes en rolschaatsen? Hello nineties vibes!

Meest recente video's

Meer video