Hier moet je deze zomer volgens Lonely Planet zijn (en nee, we hoeven niet buiten Europa!)

Print
Hier moet je deze zomer volgens Lonely Planet zijn (en nee, we hoeven niet buiten Europa!)

Foto: Unsplash - Willian Justen

Elk jaar publiceert Lonely Planet de beste, origineelste en leukste bestemmingen, ingedeeld in categorieën. Nog op zoek naar een vakantiebestemming voor dit jaar? Dit is de top 10 met beste vakantiebestemmingen in Europa!

1. High Tatras, Slowakije

Deze regio werd door de Lonely Planet reisexperts verkozen tot dé topbestemming van het jaar. Je zou er niet alleen bergen en watervallen kunnen zien, maar zelfs bruine beren! Vergeet die berenspray dus zeker niet in je handtas te stoppen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Peter Polák (@_insta_peter) op

 

2. Madrid, Spanje

Op de tweede plaats belandde de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij behaalde deze plaats niet omwille van de patatas bravas (hoewel wij dat ook een goede reden vinden!), maar wel door de hoge score op duurzaamheid, de aanwezigheid van brede fietspaden en voetpaden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alba Marchena (@albamarchenag) op

 

3. Arctic coast way, Ijsland

Een ‘minder bekend deel’ van Ijsland kaapte de derde plaats in deze top 10 weg. Begin dit jaar opende deze autoroute met als doel toeristen langs de fjordenkust te voeren. Onderweg kom je watervallen, gletsjers, vissersplaatsjes en fjorden tegen: alle troeven van Ijsland verenigd op één route dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Arctic Coast Way (@arcticcoastway) op

 

4. Herzegovina, Bosnië-Herzegovina

Volgens Lonely Planet mag je hier de Ciro-fietsroute, die van Mostar tot Dubrovnik loopt, niet missen. De route brengt je langs een oude Oostenrijk-Hongaarse treinroute. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Explore Herzegovina (@explore.herzegovina) op

 

5. Bari, Italië

Een ietwat minder bekende stad in Italië, maar zéker een bezoekje waard. In het oude gedeelte vind je de haven met zijn kleurrijke vissersbootjes, in het nieuwe gedeelte vind je dan weer andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Svevokasteel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RosDeborah| Travel Blogger ?? (@passion_for_the_south) op

 

6. Shetland, Schotland

Nope, we hebben het hier niét over de shetlandpony. Dit Schotse eiland met de ietwat ongewone ligt op 170 kilometer van het vasteland, en weinig toeristen vinden hun weg naar het meest noordelijke punt van het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig maar! Als je er wél geraakt, vind je er prachtige stranden, he-le-maal voor jou alleen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Susan Molloy (@whatsusansees) op

 

7. Lyon, Frankrijk

Naast het feit dat Lyon een mooie stad is waar je van een lekker glaasje wijn kan genieten, werd Lyon ook gekozen omdat er in juli het Fifa vrouwenkampioenschap plaatsvindt. Ambiance ten top dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ?????????? ?? (@sdrpost) op

 

8. Liechtenstein

Ook Liechtenstein heeft iets te vieren: het is 300 jaar geleden dat het een soeverein land werd, en daarvoor opende de ‘Liechtenstein trail’. Via dit wandelpad kan je rond het hele land in één weekend wandelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brittany Wilson (@b.wilso) op

 

9. Vevey, Zwitserland

In juli is het ook feest in Vevey, en hier zullen veel flessen gekraakt worden. Het drieweekse wijnfestival Fête des Vignerons wordt slechts één keer om de 20 jaar gehouden en bestaat al sinds de 18e eeuw, en heeft toevallig dit jaar plaats. Allen daarheen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door daily outfits & details (@allaboutlotti) op

 

10. Istrië, Kroatië

Om af te sluiten staat er nog een bezoekje aan Kroatië op de planning. Op dit schiereiland bevindt zich onder andere werelderfgoed zoals de mozaïeken van Porec, maar je kan er gerust ook een dagje fietsen of aan het strand liggen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Note Panayanggool (@notep) op

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video