I like you a latte: dit zijn lekkere én mooie alternatieven als je geen koffie lust

Coffeelovers hou jullie oren toe want, raar maar waar, niet iedereen is zo verliefd op die bruingebrande bonen als jullie. Ga je toch graag koffiedrinken met vriendinnen die er niet zo into zijn, of wil je zelf wel eens een nieuw drankje uitproberen? Probeer dan eens een van deze overheerlijke (én Instaproof) lattes!
Print

Lavendel

Het eerste blauwpaarse drankje in deze lijst (yes, er volgen er meer!) is meteen een specialleke. Anders dan de naam doet vermoeden, krijgt de lavendellatte zijn naam niet van lavendel, maar van paarse zoete aardappel! Lavendel wordt er pas later aan toegevoegd voor de smaak en de afwerking!

Matcha

Groen, groener, groenst. Dit drankje op basis van Japans matchapoeder heeft veel voor- maar ook veel tegenstanders. Tenzij je het bij Starbucks besteld is het niet heel erg zoet, waardoor de matcha sterk doorsmaakt. Heb je zin in een gezond maar lekker drankje, probeer dan zeker dit groene goedje eens!

Chai tea latte

Aaah chai, hét drankje dat gewoonweg naar Kerstmis smaakt! Gelukkig voor ons kan je het het heel jaar door krijgen, oef! Deze latte vindt zijn oorsprong in India, en wordt meestal bereid op basis van zwarte thee, (plantaardige) melk en wordt afgewerkt met de ‘kerstkruiden’-mix waaronder kaneel en kruidnagels.

Pink latte

Nope, deze latte zit niet vol kleurstof mocht je dat soms denken! De écht donkerroze lattes worden bereid met volkomen natuurlijk bietensap. In sommige zaakjes kan je ook een lichtroze latte drinken, dit is dan in combinatie met rozenblaadjes. Beiden heel Instaproof én heel lekker!

Kurkuma

Oppassen geblazen met deze latte. En dat bedoelen we letterlijk: één keer knoeien en je kledij is om zeep. Gelukkig is deze kurkuma latte worth the risk, hij is namelijk énorm lekker én gezond. Wat wil een mens nog meer? Gemaakt met onder andere gember, kaneel en natuurlijk kurkuma, is dit ook een drankje dat je heel eenvoudig zelf maakt! PS: vind je hem niet op de kaart? Deze latte wordt ook wel eens 'golden milk' genoemd!

Blue Matcha

Daar is hij dan, de tweede blauwe latte in deze lijst. En met blauw, bedoelen we dan ook écht blauw! Deze matcha is een variant op de groene, maar doordat hij van bloemen en niet van theebladeren gemaakt wordt, bevat deze geen cafeïne. Ideaal dus om te drinken voor je gaat slapen (en ohja, zo mooi?!).

Black latte

Last but not least, something as black as our soul.. (grapje!). Hoewel de kleur van deze latte heel donker is, bevat het goedje geen koffie. Waar het dan wel van gemaakt wordt? Actieve houtskool! Deze stof wordt in verband gebracht met detoxen. Dat zijn twee vliegen in één klap dus!

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video