Oh no! Zijn chunky sneakers slecht voor onze voeten?!

Print
Oh no! Zijn chunky sneakers slecht voor onze voeten?!

Foto: Pinterest

Of je ze nu mooi vindt of niet, de sneakers met een dikke zool zijn o-ver-al. Populair dan wel gemakkelijk, de sneaker is niet meer weg te denken uit deze tijd. Het lijkt wel of die ongemakkelijke stiletto’s verbannen zijn naar een ander heelal, en maar goed ook, want echt gemakkelijk waren die stelten niet, laat staan goed voor je voetjes. Of toch? Uit onderzoek blijkt dat die chunky sneaker er toch ook voor iets tussen zit.

Waar hakken smal zijn en weinig ondersteuning aan de voet bieden, is dat met de chunky sneaker helemaal anders. Je zou toch verwachten dat een éxtra dikke zool toch éxtra steun aan je voeten geeft, wat alleen maar positief lijkt? Think twice. De zolen zijn vaak zo dik, dat dit ook met heel wat gewicht gepaard gaat. Schoenen van een halve kilo per stuk zijn zeker geen uitzondering.

De gevolgen? Het extra gewicht legt heel wat druk op de scheenbeenspieren, wat kan zorgen voor pijn en ontstekingen in de onderbenen. Moet je dus een aantal kilometers wandelen? Kies dan voor échte sportschoenen, zij zullen je voeten en lichaam ondersteunen op de juiste plaatsen, zonder dat het voelt alsof je een blok beton meesleurt ;) !

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video