Traveltime! Met deze hacks krijg jij een gratis upgrade naar businessclass!

Print
Traveltime! Met deze hacks krijg jij een gratis upgrade naar businessclass!

Foto: Society19

When in doubt, travel. Het vliegtuig is statistisch gezien de meest veilige methode om te reizen, maar dit gaat niet automatisch gepaard met het meeste comfort. Vooral bij low-costmaatschappijen loop je wel eens het risico gekneld te zitten in de middenrij, terwijl je je benen nauwelijks kan bewegen. Gelukkig bestaan er manieren om je reis naar businessclass te upgraden, zonder dat je daarvoor een fortuin moet uitgeven. Wij tonen je vandaag enkele hacks die je kan toepassen om gratis dat overgebleven zitje in businessclass te bemachtigen. Free champagne? Here we come!

Loyalty program

Als je je nog niet ingeschreven hebt voor het loyaltyprogramma bij jouw meestgebruikte vluchtmaatschappij, doe dit dan nu. Zoals een oud Chinees spreekwoord het zegt: ‘Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden, het tweede beste moment is nu’. Door dit loyaliteitsprogramma verdien je punten, de zogenaamde Airmiles, bij elke vlucht die je neemt. Die punten kun je later inzetten om bijvoorbeeld een upgrade te krijgen.

Frequent flyer

Telkens wanneer je per vliegtuig reist, probeer dit dan binnen dezelfde groep van vliegtuigmaatschappijen te doen. Zo spaar je Airmiles op en verkrijg jij misschien wel het statuut van frequent flyer. Wanneer een vlucht overboekt is, zullen er enkele passagiers van economyclass naar businessclass moeten worden verplaatst. De meest loyale passagiers, maken het meest kans om deze upgrade te krijgen.

Dress to impress

Als je graag in businessclass wilt vliegen, gedraag je er dan ook naar. Wanneer er passagiers moeten worden uitgekozen om overgeplaatst te worden, zullen de luchthavenmedewerkers letten op wie eruitziet alsof hij daar thuis hoort. Vliegen in joggingbroek is comfortabel, maar gaat je dus helaas geen upgrade opleveren ;-).

Flexibility first

Indien mogelijk, wees flexibel. Indien de vlucht écht overvol zit, zullen er passagiers zijn die niet mee kunnen. Deze passagiers krijgen een vergoeding (die vaak zelfs hoger ligt dan de oorspronkelijke prijs van het ticket!), én zij kunnen vragen om als bijkomende vergoeding in businessclass te vliegen op de latere vlucht. Wanneer je niet gehaast bent, is het dus de moeite waard om te overwegen je zitje op te geven.

 

Wie eerst komt, eerst maalt

Check zo vroeg  mogelijk in. Vliegtuigmaatschappijen hebben meestal al vroeg zicht op welke vluchten overboekt zullen zijn. Ben jij dus als één van de eerste passagiers ingecheckt? Dan is de kans reëel dat ze jou in businessclass zullen plaatsen.

Flying solo

Die kans om overgeplaatst te worden stijgt nog eens wanneer jij alleen reist. Logisch, het is makkelijker één persoon over te plaatsen, dan een familie van vijf.

Wedding vibes

Reis jij daarentegen toevallig met twee? Je kan altijd het trucje van ‘het pasgetrouwd koppel dat op huwelijksreis vertrekt’ eens proberen. Voor bepaalde gelegenheden willen sommige luchtvaartmaatschappijen al eens iets speciaals doen, een huwelijk valt toevallig ook onder die gelegenheden!

Vriendelijkheid voorop

Iets dat altijd en overal werkt, is vriendelijk zijn. Een upgrade voor een lastige klant? Vergeet het!

Special requests

Hoe minder je op voorhand vastzet, hoe groter de kans dat jij uitgekozen wordt om in businessclass te reizen. Laat die online reservaties van stoelen, drankjes en dergelijke dus uit. In businessclass drink je namelijk gratis! ;-)

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video