Zo wordt reizen met je best friend altijd een succes

Print
Zo wordt reizen met je best friend altijd een succes

Foto: Shutterstock

Je hebt het idee vast al eens opgegooid bij je beste vriend(in): samen op reis gaan. Het klinkt allemaal heel erg leuk, maar in de praktijk kan dat wel eens anders uitdraaien. Niemand maakt graag ruzie, maar in een andere omgeving kan dat al eens gebeuren, zeker wanneer je meer dan enkele uurtjes met elkaar opgescheept zit. Met deze zes tips zorg je ervoor dat een tripje onder best friends altijd een succes wordt.

1. Verdeel de verantwoordelijkheden

Welke hotspots ga je bezoeken? Wie boekt de vliegtuigtickets? Wie spit de leukste Airbnb's uit? Er komt heel wat kijken bij het plannen van een reis, en het is dan ook belangrijk om op voorhand een grote to-do list op te stellen. Verdeel vervolgens de verantwoordelijkheden zodat niet één iemand overladen wordt. Zo voorkom je op voorhand al een hoop frustraties.

 

2. Verwachtingen

Ga op voorhand samen iets drinken en overleg wat jullie verwachtingen zijn. Wees zo eerlijk mogelijk. Zo weten jullie exact wat je graag uit de reis wil halen en kunnen de plannen aangepast worden aan ieders noden. In het ergste geval ontdek je dat jullie helemaal andere perspectieven hebben en kun je nog beslissen dat het beter is om bijvoorbeeld een citytripje te doen in plaats van een roadtrip.

 

3. Je bent niet vastgelijmd

Dat je samen op reis bent, wil niet zeggen dat je elke minuut van de dag aan elkaar vast hoeft te zitten. Durf al eens apart dingen te doen. De één wil misschien liever even enkele uurtjes luieren op het strand, terwijl de ander graag een plaatselijk museum gaat bezoeken. Dat is helemaal oké en zorgt alleen maar voor een meer relaxte sfeer.

 

4. Money honey

Geld kan een groot struikelblok zijn. De kost van hotel en vliegtuig kan zo goed als altijd door de helft worden gesplitst, maar voor uitgaven ter plaatse kan het soms tricky worden. Maak goede afspraken op voorhand. Jouw bestie kan misschien op grote voet leven terwijl jij het graag bescheiden houdt. Betalen jullie steeds elk de helft van de rekening op restaurant of berekenen jullie wie wat heeft gegeten? 

 

5. Catching Z's

Wie weinig of slecht slaapt, is geen mens, dat weten we allemaal. We hebben het al vaak gezegd, maar spreek op voorhand af. Gaan jullie een tweepersoonsbed delen? Zorg dan dat je elkaar niet irriteert doordat de één graag nog een serie kijkt en de ander direct naar dromenland vertrekt. Het kan soms zelf goed zijn om aparte slaapkamers te voorzien.

 

6. Communicatie is key

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: communiceer met elkaar! Door gewoon te zeggen wat er op je lever ligt, voorkom je dat frustraties zich opbouwen en ontaarden in een ruzie. Simple as that!

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video