Aangeboden door lidl-shop.be

Maak van jouw tuin een hotspot voor feestjes

Lekker eten, fijne mensen en een goeie vibe: dat zijn de ingrediënten van een onvergetelijke tuinparty. Met de decoratietips van Anne-Catherine en Jani creëer je de juiste sfeer zodat het feestje meteen op gang komt.

1. Loungen in je eigen chillcorner
Op een zomerfestival zijn er verschillende zones: de podia en tenten waar je van de muziek geniet of uit je bol gaat, maar ook rustigere zones om te relaxen, en plekjes waar je iets kan eten of drinken. Voor een geslaagd tuinfeest deel je ook jouw tuin in zones in. Een zone voor het eten, een zone voor mensen die wat willen bijpraten, een rustig hoekje om te chillen… en waarom geen instagram-spot waar iedereen een selfie kan maken? Richt je chillcorner in met een mooie parasol en enkele stijlvolle loungezetels, een hangmat of leuke zitzakken. Of leg de grond vol kussens waar je gasten gezellig in kunnen wegzakken.

Tip: geen festivalsfeertje zonder muziek én een kampvuur. Laat je gasten hun eigen playlist afspelen op een Bluetooth-speaker en voorzie een coole vuurschaal of -korf om het extra gezellig te maken. Nog wat marshmallows om te roosteren boven het vuur en je zomerparty is compleet.

2. Eten in een cosy picknickpark
Is je tuintafel niet groot genoeg om al je gasten een plekje te geven? Creëer dan een gezellig picknickpark. Leg een kleurrijk tafellaken op de grond, hang de struiken vol bloemen, slingers, kleurrijke windspeeltjes, grappige vogels en sfeervolle lichtjes, en geef je gasten een hippe partybeker waarin ze zelf drank kunnen tappen uit een drankdispenser en ijsblokjes kunnen toevoegen uit de ijsblokjesmachine. Of zet een Cool Bar: een koelbox en bijzettafel in één!

DIY-tip: heb je geen lampjes, stop dan enkele theelichtjes in glazen potjes en zet ze her en der in je tuin. Sfeer verzekerd!

Tip: geen zin om te koken of de hele avond achter de barbecue door te brengen? Laat je gasten zelf hun eten klaarmaken. Zet een kleine pizzaoven klaar, samen met enkele kant-en-klare pizzabodems en wat beleg, laat je gasten zelf pannenkoekjes bakken op een elektrische pannenkoekenmaker, of ga voor wraps die ze zelf kunnen vullen met groenten, sausjes en ander lekkers. Of ga voor een combo van barbecue en DIY-food: gegrilde hamburgers die je gasten zelf kunnen pimpen met broodjes, cheddar cheese, augurken, gefrituurde uitjes en saus! 

3. Afkoelen in het water
Wil je er zeker van zijn dat je poolparty een hit wordt op Instagram, gooi je zwembad dan vooral vol opblaasbare walvissen, eenhoorns en andere opvallende poolaccessoires. Geen zwembad in je tuin? Zorg dan voor waterpret met een heuse waterglijbaan, een opblaasbaar plonsbad, of een coole opblaasbare jacuzzi. Of nog makkelijker: zet hier en daar enkele waterverstuivers klaar waarmee je gasten zichzelf – en elkaar – kunnen verfrissen.

4. Spelen
Op buitenspelen staat geen leeftijd. Een tuinparty is dus hét moment om het kind in jezelf naar boven te halen. Hou een stuk van je tuin vrij voor spelletjes en leg er wat leuke spullen klaar, zodat je gasten zich volop kunnen uitleven. Waterpistolen en -ballonnen, een badmintonset, een voetbal en een geïmproviseerde goal, een setje petanqueballen, … Wedden dat ze van je tuinfeest een onvergetelijke party maken?
 

Klaar voor een originele tuinparty?
Laat je hier inspireren en geniet ten volle van de zomer! »