LET IT RAIN: hoe slechter het weer, hoe hoger jouw punten!

Print
LET IT RAIN: hoe slechter het weer, hoe hoger jouw punten!

Foto: Shutterstock

Juni is traditioneel de maand waarin de studenten moeten studeren voor de examens. Normaal gezien gaat deze periode ook gepaard met zonneschijn en hogere temperaturen, maar dat is buiten 2019 gerekend. De laatste dagen leek het buiten maar grijs, en er lijkt niet veel verandering in te komen de volgende dagen. Gelukkig betekent dat voor jou goed nieuws!

Onderzoekers aan Harvard, UCLA en Georgia State University deden een onderzoek naar het verband tussen examenresultaten en weersomstandigheden. Zij vergeleken daarvoor de resultaten van tien miljoen Amerikaanse studenten van de afgelopen dertien jaar, gekoppeld aan het weer. Wat blijkt? Zodra de temperaturen stijgen, gaan de cijfers van de studenten drastisch omlaag.

Al vanaf dat het buiten zo’n 21 graden is, beginnen de punten te dalen. Wanneer er écht een hittegolf is en het kwik 31 graden bereikt, is dit catastrofaal voor je resultaten: de punten gaan nog maar eens omlaag.

De verklaring?

Logisch! Door de hitte kun je je minder goed concentreren en raak je sneller afgeleid. Bovendien ben je sneller geneigd om tóch even de zon in te gaan, terwijl je die tijd ook had kunnen besteden aan het leren van je examens.

Alvast succes aan alle studenten, wij hopen mee op regen voor jullie! ;) 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video