Powerwomen: dit zijn rijkste self-made vrouwen van Amerika

Print
Powerwomen: dit zijn rijkste self-made vrouwen van Amerika

Foto: Shutterstock

Very rich bitch alert! Afgelopen week publiceerde ‘Forbes’ de nieuwe lijst van de rijkste vrouwen onder de 40 jaar, en veel van de namen zijn geen onbekenden voor ons. De lijst bestaat uitsluitend uit ‘self-made women’ die dankzij hun eigen business en/of talenten hun fortuin verdiend hebben. Jaloers? Wij? Neuuuuh…

#1: Kylie Jenner | $1 miljard

Ze is de jongste van de lijst, maar staat wel met een grote voorsprong op nummer 1. Kylie mag misschien het grote voordeel hebben dat haar familienaam bij letterlijk ie-de-reen ter wereld een belletje doet rinkelen, maar haar fortuin heeft ze niet geërfd waardoor ze terecht op deze lijst prijkt. Daarbij komt maar liefst $900 miljoen van haar vermogen rechtstreeks van haar bedrijf 'Kylie Cosmetics'. Wowkes!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

boss babe wearing Main Bae from KKW x Kylie ? shop 40% off the collection now ?? KylieCosmetics.com

Een bericht gedeeld door Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) op

 

#2: Huda Kattan | $610 miljoen

Ze begon als make-up artist, werd dan beauty blogger en stampte zo haar eigen cosmeticalijn uit de grond. Deze girl boss mag dan ook super trots zijn op haar welverdiende tweede plaats. Als het op Instagramvolgers aankomt stoot haar @hudabeauty trouwens met overtuiging Kylie's @kyliecosmetics van de troon!

 

#3: Rihanna | $600 miljoen

Rihanna is de laatste jaren tot zoveel meer dan enkel een popster uitgegroeid. Letterlijk álles wat ze doet lijkt een mega succes te worden: Fenty Beauy, Savage x Fenty en nu ook haar Fenty Maison. Hiermee verslaat Rihanna collega-zangeressen Madonna ($570 miljoen) en Céline Dion ($450 miljoen). Go guuuurl!

 

#4: Beyoncé Knowles | $400 miljoen

Ook Queen B haalt - uiteraard - de top 5. Het is ondertussen al het vijfde jaar op rij dat ze een plekje veroverd op deze lijst en dat gunnen we haar natuurlijk van harte! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

 

#5: Katrina Lake | $380 miljoen

Katrina is een super intelligente business woman die glansrijk haar diploma behaalde op de Harvard Business School. Nu is ze CEO van haar personal styling bedrijf 'Stich Fix', en ja, daar verdient ze blijkbaar flink wat geld mee. Naast zakenvrouw is ze ook mama en daar hebben wij maar één ding over te zeggen: respect!

 

#6: Neha Narkhede | $360 miljoen

Ook deze powervrouw stond vooraan in de rij toen de hersencellen werden uitgedeeld, want zij verkreeg haar fortuin met haar eigen software bedrijf. Nerdy zijn klonk nog nooit zo aanlokkelijk!

 

#7: Taylor Swift | $360 miljoen

Deze zangeres behaalde voor het eerst haar plekje op deze lijst in 2016 en was toen een van de slechts vier vrouwelijke self-made miljonairs onder de 40 jaar. Goed bezig, TayTay!

 

#8: Kim Kardashian | $360 miljoen

Heel wat lager genoteerd dan haar jongste zus Kylie, maar echt teleurgesteld kan je waarschijnlijk niet zijn als je zo'n bedrag ziet pronken op je bankrekening. De Kardashians werden misschien niet bekend op de meest classy manier, maar ondertussen weten we dat Kim een intelligente zakenvrouw is die steeds succes boekt met wat ze doet!

 

#9: Whitney Wolfe Herd | $290 miljoen

Dankzij de datingapp 'Bumble' zag Whitney haar kapitaal stevig groeien. Daarna richtte ze ook nog Tinder mee op, en zo hielp jij haar tijdens het swipen nog aan wat extra nullen op haar bankrekening.

 

#10: Karissa Bodnar | $275 miljoen

Het is duidelijk dat er heel wat poen te scheppen valt in de beauty industrie, want de top 10 wordt afgesloten met opnieuw een make-up savvy. Karissa is CEO van Thrive Causemetics, dat vegan, cruelty-free en dus blijkbaar ook enorm winstgevend is. 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video