Aha! Deze 11 dingen doen succesvolle mensen op het einde van hun werkdag

Print
Aha! Deze 11 dingen doen succesvolle mensen op het einde van hun werkdag

Foto: Shutterstock

We hebben allemaal onze eigen routine om een werkdag af te sluiten, en volgens ‘Business Insider’ zegt dat heel wat over ons succes. Eindig jij meestal je dag door hopeloos die laatste minuten af te tellen om dan je pc dicht te klappen en een spurtje naar huis te trekken? Hmmm, dat is niet de weg naar succes!

De succesvolste mensen zorgen ervoor dat ze met hun routine op het einde van de dag alles wegwerken wat de volgende dag in de weg zou kunnen staan. Ben jij zo iemand? Dan herken jij je zeker in de volgende 11 dingen:

 • Je werkt je to-do-lijstje bij

Je to-do-lijstje verandert aan de lopende band. In de laatste 10 minuten overloop je alles nog eens om te zien of je je belangrijkste doelen gehaald hebt die dag. Je streept dingen weg en vult weer aan voor morgen.

 • Je organiseert je bureau én je bureaublad

Orde en netheid: zéér belangrijk! Met een proper bureau denk je een pak helderder, en dat geldt ook voor je bureaublad. Ruim je documenten op in duidelijke mapjes, want een digitale hoop papieren is even erg als die ongesorteerde hoop op je bureau!

 • Je bepaalt je belangrijkste doelen voor morgen

Doelen stellen is key. Het geeft je een stevige basis om morgen weer aan je dag te beginnen.

 • Je kijkt terug op wat je gedaan hebt

Wat je morgen nog moet doen is niet per se belangrijker dan alles wat je vandaag gedaan hebt. Las daarom een momentje van reflectie in. Grote doelen behalen zorgt voor een voldaan gevoel, en daar word je dan weer gelukkig van.

 • Je selecteert dringende berichten

Je kan goed inschatten wat direct beantwoord moet worden en wat nog even kan wachten. Dingen die geen prioriteit hebben? Take a number and get in line, please.

 • Je blijft geconcentreerd

Waar die ene collega met zijn gedachten al diep verzonken in de zetel hangt, blijf jij geconcentreerd tot de laatste minuut. Afleiding staat niet in je woordenboek!

 • Je bekijkt je agenda voor de volgende ochtend

Je komt niet voor verrassingen te staan, want je checkt je agenda voor morgenochtend op het einde van je dag. Altijd mooi voorbereid dus!

 • Je bedankt je collega’s

De beste werkplekken zijn die waar dankbaarheid en erkenning heerst. Aha! Je eindigt je dag dan ook vaak met een welgemeende ‘dankjewel’ aan je collega’s.

 • Je neemt afscheid van je collega’s

Even ‘dag’ zeggen of iemand een ‘fijne avond’ wensen: het is niet zo moeilijk en je doet het áltijd.

 • Je gaat weg met een positief gebaar

Stay positive, folks. Je laat steeds een positieve indruk achter op het einde van de dag. Zo begin je de volgende ochtend weer met een portie goeie vibes.

 • Je gaat ook écht weg

De balans tussen werk en privé is duidelijk voor jou. Je werkt goed door, treuzelt niet en kan op tijd naar huis. Bye'kes!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video