Aangeboden door Yves Rocher

Festivalchecklist: wat moet er zeker mee?

De festivalzomer zit er aan te komen. De tickets zijn al geboekt en de tenten staan klaar. Behalve opvallende outfits om te stralen, zijn er ook enkele beauty essentials die je absoluut niet mag vergeten. Check!

1. Zonnebril
Een goede zonnebril is een absolute must-have voor de ultieme festivallook. Aangezien je een groot gedeelte in de buitenlucht (en dus ook in de zon) doorbrengt, is het verstandig om je ogen goed te beschermen. Een zonnebril is meteen een handig hulpmiddel om stiekem naar iemand te gluren. Hou je blik op scherp!

2. Zonnecrème
Een zonovergoten festival is natuurlijk het ideale scenario. Het is belangrijk om je dan goed in te smeren, verbranden willen we immers niet. Smeer je om de twee uur in met een zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor, draag eventueel een hoed en/of pet en drink zeker voldoende water.

3. Reinigingsdoekjes
De openbare toiletten op festivals zijn vaak niet de schoonste. Vaak ontbreekt ook nog het toiletpapier. Wees voorbereid en neem reinigingsdoekjes mee. Deze vochtige doekjes zijn een handig hulpmiddel, bijvoorbeeld om snel je gezicht schoon te maken. Voor een instant fris gevoel.

4. Douchegel
Niets beter dan de vermoeidheid op dag twee weg te spoelen onder een verkwikkende douche. Voor een hemels begin van een nieuwe festivaldag lanceerde Yves Rocher 3 nieuwe geuren van de welbekende geconcentreerde douchegels. Bovendien kun je je met één fles douchegel (3,95 euro) van 100 ml een jaar lang wassen (één druppel per wasbeurt).  Hello me-time!

5. Shampoo
Na een nacht in je tent te slapen, kunnen je haren wel wat opfrissing gebruiken. Yves Rocher lanceerde de eerste geconcentreerde shampoo (3,95 euro), 98% natuurlijke ingrediënten en 100% recycleerbaar. Een shampoo die het milieu respecteert en het haar van de vrouwen nog mooier maakt. Extra voordeel: de shampoo is er in een handig reisformaat én bij elke aankoop van een ecologisch product wordt een boom geplant.

6. Body & Hair mist
Eén van de essentials voor het hele zomerseizoen is een Body & Hair mist. Het laat je lekker ruiken en het frist je op. De Body & Hair mists van Yves Rocher bestaan in acht heerlijke geuren (6,95 euro). Verstuif deze fijne, luchtige spray over je haren of op je huid en geniet de hele dag intens van de verrassende geuren uit de natuur.

7. Lippenbalsem
Ook onze lippen krijgen het dit festivalseizoen zwaar te verduren. Al de zon, buitenlucht en plastic bekertjes aan je mond zorgen voor droge lippen. Ook hier is hydrateren met een goede lippenbalsem de boodschap. Je lippen worden er heerlijk zacht en kissproof van … Of ga voor een getinte versie met een subtiel kleurtje op je lippen.

8. Make-up
Een meerdaags festival vergt een hoop energie van je lichaam. Een vermoeide blik en gezwollen ogen zijn dan ook part of the game. Gelukkig kun je de tekenen van slaapgebrek met wat make-up verdoezelen. Dankzij de nieuwe make-upzomercollectie van Yves Rocher, nu beschikbaar in de webshop, straal je op elk moment van de dag. Good vibes only!
 

Ons stappenplan voor een geslaagde festivalproof make-up:

 1. Breng Solaire Peau Parfaite 50+ aan op het gezicht en décolleté met een borsteltje.
 2. Breng Zéro Défaut Concealer rechtstreeks onder de ogen aan met stick of borsteltje.
 3. Meng Primer Base Peau Parfaite met Super Mat Zero Shine Foundation en breng aan met een borsteltje.
 4. Breng Poudre Libre Pure Light in deppende beweging aan met een borstel.
 5. Bronzing Powder Duo zorgt voor een bruine glans onder de jukbeenderen.
 6. Accentueer je wangen met Blush Couleur Végétale Rose Camélia.
 7. Light & Luminous Loose Powder zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Tip: met de vingertoppen op de jukbeenderen aanbrengen.
 8. Fixeer je ogen met Fixing Eyelid Primer.
 9. Breng Bronzing Powder Duo in arcadeboog aan met een borsteltje op het ooglid.
 10. Breng Marbled Eyeshadow Abricot Doré aan op het volledige ooglid met een borsteltje of met de vingertoppen voor een intenser effect. Start altijd met een fijn laagje en werk naar boven toe tot in een arcadeboog. Dit geeft een nonchalante look, ook voor beginnende make-uppers.
 11. Mascara Feel Stronger geeft met korte en lange borstelhaartjes extra lengte én volume aan de wimpers.
 12. Met Eyebrow Pencil zet je je wenkbrauwen aan. Schaduw lichtjes bij (twee-in-één-potlood).
 13. Gebruik Duo Nude Lipstick voor zwoele zomerlippen. Deze ruikt naar kokos voor een zomers gevoel.
 14. Verstuif Monoï Bodyspray over je gezicht en lichaam, een exotisch parfum en helemaal sunproof (zonder alcohol).
 15. Verstuif Solaire Corps & Cheveux over je haren en op je decolleté. Deze beschermt tegen de zon en zorgt voor extra glans.

Ik ga op festivalweekend en ik neem mee…
Laat je hier inspireren »