Aangeboden door Yves Rocher

Welk huidtype heb jij? Doe de test en ga voor de beste verzorging

Welk huidtype heb jij? Doe de test en ga voor de beste verzorging

Foto: Shutterstock.com

Als je je huid in topvorm wilt houden, is dagelijks reinigen en smeren een must. Ga je elke ochtend aan de slag met allerlei verzorgingsproducten maar lijkt je huid toch niet zo happy? Misschien is jouw dagcrème dan niet geschikt voor jouw huidtype. Voor een gratis huiddiagnose en persoonlijk advies kun je terecht in één van de Yves Rocher-winkels. Hun tips helpen je op weg naar een mooiere huid.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand … welk huidtype heb jij? Heb je een vette, gemengde of eerder droge huid? Dat is belangrijk om te weten, want aangepaste verzorgingsproducten maken het verschil. Hoe zit dat nu precies?

Zonder rekening te houden met de diverse kleurgradaties van de huid, bestaan er vier verschillende huidtypes, ingedeeld volgens het vetgehalte: de normale, droge, gemengde en vette huid. Het huidtype is genetisch bepaald en hangt af van de hoeveelheid talg die jouw huid produceert. Herken jouw huidtype, kies de beste verzorging en haal het maximum uit je huid.

• Normale huid
Een normale huid voelt zacht aan en is niet vet of droog. De poriën zijn fijn en samengetrokken. Dit type huid is glad, goed gehydrateerd en glimt niet.

• Droge huid
Een droge huid voelt ruw aan en heeft soms last van roodheid, uitslag of schilfertjes. Omdat ze weinig elastisch en soepel is, zijn rimpels vaak veel sneller zichtbaar. Een droge huid reageert hevig op temperatuurschommelingen (koude, warmte, wind, ...).

• Gemengde tot vette huid
Bij een gemengde tot vette huid zijn de talgklieren overactief: er is te veel talgproductie. Een gemengde huid produceert op bepaalde plekken wat meer talg dan op andere. Een vette huid herken je aan de glans, uitgezette poriën, mee-eters, puistjes en een doffe teint. Deze kenmerken komen voornamelijk voor op de T-zone van het gezicht (voorhoofd, neus en kin).

Weg met onzuiverheden
Heb jij ook al diverse reinigingsgels, scrubs en dergelijke getest om van die vervelende zwarte puntjes af te geraken, maar zonder resultaat? Sebo Végétal is de skin care van Yves Rocher die speciaal bedoeld is voor mensen met een gemengde tot vette huid die hun onzuiverheden willen wegwerken. De perfectionerende gelcrème herstelt het evenwicht van de huid, hydrateert en zuivert de huid voor een zichtbaar egale teint. Onregelmatigheden verdwijnen en de poriën worden fijner.

Voor de iets jongere huid (vanaf 16 jaar) biedt Yves Rocher Sebo Pure Végétal. Deze verzorgingslijn zuivert en corrigeert onvolmaaktheden: mee-eters, puistjes en kleine littekens. De formule reinigt de huid in de diepte en zuivert de poriën. De huid voelt hierdoor zachter aan én ziet er heel wat gezonder uit. Bye bye, puistjes!
 

Meer weten over jouw persoonlijke behoeften voor de juiste gezichtsverzorging? Ontdek hier meer »