Purple rain: deze zilvershampoos zijn jouw geld helemaal waard (en deze niet!)

Print
Purple rain: deze zilvershampoos zijn jouw geld helemaal waard (en deze niet!)

Foto: Pinterest

Alle blondies out there kennen the struggle wel: je pasgekleurd haar is in no time helemaal geel. Gelukkig is daar zilvershampoo om je haar te redden. Wij delen vandaag de favorieten van de redactie!

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft zilvershampoo een paarse kleur. De paarse pigmenten gaan namelijk het geel in je haar tegen. Aangeraden wordt maximum 1 à 2 keer per week je haar met deze shampoo te wassen, omdat je haar anders té donker wordt.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Deze zilvershampoos testte de redactie voor jou uit!

 

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 250ml - €17,95

Deze shampoo is erg gehypet onder de zilvershampoos, omdat je na één keer al een heel koel resultaat zou hebben. Wil je écht grijs haar, dan zou het normaal maar enkele wasbeurten duren eer je coupe helemaal getransformeerd is.

Het verdict? De hype niet waard. Neutraliseert prima, maar het gewenste effect blijft uit. Er zijn zeker betere shampoos te vinden voor deze prijs.

Kevin Murphy Blonde Angel Wash shampoo 250ml - €25,50

Deze shampoo is naar eigen zeggen kleurbevorderend, zou de grauwe kleuren in je haar verwijderen en laat het haar glanzen.

Het verdict? Een prima shampoo, maar je moet hem wel vaak gebruiken om een goed resultaat te krijgen!

Schwarzkopf reflex-silver shampoo 250ml - €5,99

Deze silicoonvrije shampoo is er eentje uit de budgetcategorie. Naast dat hij de gele tinten in je haar zou neutraliseren, belooft de shampoo je haar ook te versterken.

Het verdict? Zeker een topper in zijn categorie. Je hebt een beetje geduld nodig om het product te laten intrekken, maar het resultaat mag er zeker zijn.

L'Oréal zilvershampoo Expert Silver Zilvershampoo 500ml - €17

Deze shampoo is écht paars, pas dus op voor je douche! De verpakking leert ons bovendien dat we de shampoo best even laten intrekken voor het beste resultaat.

Het verdict? Goed! Maakt je haar na enkele wasbeurten echt grijs, maar kan wel een beetje uitdrogen. De conditioner daarentegen maakt je haar net iets té vet, skippen dus!

Redken Brews silver shampoo 300ml - €18

Deze shampoo belooft de gele tonen in je haar geleidelijk aan te verwijderen zodat je een échte zilvere coupe krijgt.

Het verdict? Laat een tijdje intrekken, en het resultaat is inderdaad intens! Ideaal als je even een gele periode hebt!

Andrelon shampoo zilver care 300ml - €6,99

Deze shampoo belooft al na de eerste wasbeurt resultaat, en waarschuwt zelfs voor een blauwgrijze gloed als je het product té lang laat intrekken. Klinkt veelbelovend dus!

Het verdict? Deze shampoo is veel lichter dan zijn voorgangers, noem het gerust lila, wat weinig goeds voorspelt. En inderdaad, na een eerste wasbeurt valt weinig resultaat te bespeuren. Als je echt grijs haar wilt, skip je deze dus beter. Toch een pluspuntje: de shampoo maakt je haar wel erg zacht!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video