Aangeboden door Braun

Strijkweetjes: 6 tips om te strijken op tempo

Strijkweetjes: 6 tips om te strijken op tempo

Foto: Shutterstock.com

6 tips om te strijken op tempo
Dossier aangeboden door Braun.

1. Slim drogen = minder strijk
Kleren wassen, in de droger en klaar. Makkelijker kan niet, toch? Alleen gaan veel stoffen kreuken als je ze te lang in de droger laat zitten. Haal je kleren daarom op tijd uit de droogautomaat, schudt ze even uit en stapel ze zonder ze te vouwen op elkaar. Heb je voldoende ruimte om je was hangend te laten drogen, dan kan je je kleren ook ophangen aan kleerhangers. Sommige stoffen hoef je daardoor zelfs niet meer te strijken, bij andere kledingstukken volstaat een verticale opfrisbeurt met je Braun CareStyle Compact stoomgenerator. 

2. Gebruik een stoomgenerator
Kreuken zijn makkelijker glad te strijken als je kledij nog een klein beetje vochtig is. Een stoomgenerator zoals de Braun CareStyle Compact maakt gebruik van hetzelfde principe. De krachtige stoom doet kreuken zelfs twee keer sneller verdwijnen dan een klassiek stoomstrijkijzer. Een stuggere stof of hardnekkige kreuken? Met de Turbo-instelling creëer je extra stoom en strijk je ook de dikste stoffen moeiteloos glad.

3. Makkelijk opbergen is tijd gewonnen
Een compacte stoomgenerator bespaart je niet alleen tijd tijdens het strijken, maar is bovendien makkelijk op te bergen. De Braun CareStyle Compact past perfect in een kast: draai het snoer rond de basis, klik het strijkijzer vast op het waterreservoir en berg alles samen op. En bij de volgende strijkbeurt heb je alles even snel weer opgesteld. Stekker in het stopcontact en klaar! 

4. Nooit meer kledij sorteren
Met een klassiek strijkijzer verlies je weleens tijd met het sorteren van kledij. Het ene stofje moet je op een lagere temperatuur strijken, het andere mag wat warmer. Met de Braun CareStyle Compact is dat sorteren niet meer nodig. Het toestel heeft een slimme iCare-instelling die veilig is voor alle stoffen én die je activeert met één druk op de knop. Strijk je kledij in een fijn stofje als zijde of satijn? Met de Eco-temperatuurinstelling strijk je deze delicate stoffen moeiteloos glad. 

5. Strijk achterwaarts over obstakels heen
Knopen, zakjes en ritsen zijn vaak vervelende obstakels tijdens het strijken. Met de Braun CareStyle Compact stoomgenerator hoef je er niet netjes omheen te strijken of blijf je niet vasthaken. De strijkzool is achteraan afgerond, zodat je hem achterwaarts over alle obstakels heen kan laten glijden en geen nieuwe kreuken maakt. Alweer tijd gewonnen!

6. Verticale opfrisbeurt
Heeft je kledij maar een kleine opfrisbeurt nodig? Dan hoef je ze niet eens op de strijkplank te schikken, maar kan je er verticaal overheen gaan met wat stoom. Hang op aan een kleerhanger, beweeg de strijkzool van je Braun CareStyle Compact stoomgenerator van boven naar onderen en je blouse of shirt ziet er weer piekfijn uit.
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.