Aangeboden door Braun

Tips van Sien: do’s en don’ts voor zijde, linnen en andere zomerstofjes

Tips van Sien: do’s en don’ts voor zijde, linnen en andere zomerstofjes

Foto: Braun

Mag je een zijden blouse strijken? En hoe krijg je hardnekkige kreuken uit een linnen hemd? Met deze tips van Sien – en de hulp van je Braun CareStyle Compact stoomgenerator - ziet je zomeroutfit er altijd pico bello uit.
Dossier aangeboden door Braun.

1. Check het wasvoorschrift
“Delicate stofjes was en strijk je het best niet te heet. Om te weten hoe je ze moet onderhouden, check je het best even het wasvoorschrift. Vaak bestaan ze immers uit een mix van materialen, bijvoorbeeld zijde en nog een andere stof. Of je ze in de wasmachine mag stoppen, hangt onder meer af van de samenstelling. Een blouse van zuivere zijde was je bijvoorbeeld beter met de hand, terwijl andere stofjes probleemloos in de machine kunnen. Met de Eco-temperatuurinstelling van de CareStyle Compact stoomgenerator is je delicate blouse in veilige handen.”

2. Was op een laag toerental
“Fijne stoffen was je bij voorkeur op een laag toerental. Zo blijft je zijden of linnen kledij mooi en zal ze minder kreuken vertonen na het wassen.”

3. Haal je was zo snel mogelijk uit de machine
“Wil je kreuken vermijden, haal je kledij dan zo snel mogelijk uit de machine. Schud de plooien er voorzichtig uit en hang je kleren bij voorkeur te drogen aan een kleerhanger. Zo krijgen ze meteen de juiste vorm.”

4. Veilige strijkinstelling voor zijde
“Stoffen die zijde bevatten, strijk je beter niet met stoom. De kalk die in het water zit, kan namelijk vlekken geven. Gebruik ook de Eco-temperatuurinstelling van je Braun CareStyle Compact stoomgenerator. Die activeer je met één druk op de knop en is veilig voor delicate stoffen. De EloxalPlus-strijkzool van de Braun CareStyle Compact glijdt bovendien heel licht over de stof, zodat je geen drukeffect krijgt aan de naden. Dankzij de afgeronde strijkzool kan je achterwaarts over de knopen van je blouse heen strijken. Of strijk je zijden blouse verticaal – zonder stoom - zo ben je zeker dat de stof in topvorm blijft.”

5. Extra stoomboost voor linnen
“Een ander typisch zomerstofje is linnen. Om dat mooi glad te strijken mag je juist wel veel stoom gebruiken. Krijg je de hardnekkige kreuken er toch niet helemaal uit, gebruik dan de iCare-instelling van de Braun CareStyle Compact stoomgenerator. Die zorgt voor extra stoom en helpt de moeilijkste kreuken te verwijderen, ook uit dikke stoffen.”

6. Kalkvlekken vermijden
“Vooral zijde, maar ook andere fijne stofjes zijn gevoelig voor kalk. Daarom beschikt de Braun CareStyle Compact over een handige antikalkfilter die de kalk uit het water filtert. In de verpakking van de stoomgenerator zijn reeds 2 filters meegeleverd zodat je geruime tijd verder kan. De filter zelf is gemakkelijk en snel te vervangen en zo heb je nooit last van kalkvlekken op je kleren.”
 

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.