Aangeboden door Braun

Elisa Guarraci: “Mijn stoomgenerator gaat mee op vakantie”

Elisa Guarraci: “Mijn stoomgenerator gaat mee op vakantie”

Foto: Braun

Deze zomer trekt model en illustrator Elisa Guarraci op vakantie naar het Gardameer. Haar Braun CareStyle Compact stoomgenerator reist mee. “Een van de voordelen van met de auto op reis gaan”, zegt Elisa, “Niet dat we onze koffer volproppen, we reizen graag licht. Maar de Braun CareStyle Compact is een handige stoomgenerator die amper plaats inneemt. Heel handig om na het uitpakken snel de kreuken uit onze kleren te stomen of te strijken.”
Dossier aangeboden door Braun.

Begin je lang op voorhand met koffers pakken?
“Nee, ik wacht liever de weervoorspelling af, zodat ik weet welke kledij ik moet meenemen. Kleren inpakken is bovendien snel gebeurd, zeker als je de rest een beetje voorbereidt. De koffers haal ik zo’n week op voorhand boven. En ik leg alvast de zonnecrème, onze zonnebrillen, zonnehoedjes, Emilia’s flesjes en een kleine reisapotheek klaar.” 

Hoe krijg je je kleren kreukvrij op je bestemming?
“Handdoeken en andere spullen stop ik in één koffer, onze kleren in een andere. Ik vouw ook nooit iets op. Hier thuis hangt alles op kleerhangers - van blouses tot broeken en onderhemdjes – en als ik kleren inpak leg ik ze open in de valies. Alleen de mouwen plooi ik een beetje naar binnen. Zo pas ik alles mooi in de koffer: een stapel voor Emilia, voor Nico en voor mij, en bovenaan stapeltjes ondergoed. Ik heb het gevoel dat er zo meer in mijn koffer past. Het grote voordeel is bovendien dat je nooit vouwen in je kleren hebt én dat de hoeveelheid kreuken beperkt blijft. Eens ik ter plaatse ben, pak ik alles zo snel mogelijk uit, het liefst nog voor ik op verkenning ga in het hotel. Sommige kledingstukken geef ik een snelle verticale stoombeurt met mijn Braun CareStyle Compact stoomgenerator en daarna hang ik ze meteen in de kast.”

Wat neem je zeker mee op vakantie? En welke kledingstukken probeer je thuis te laten?
“Ik probeer vooral te gaan voor comfy basics: kledij die makkelijk zit en die ik snel over mijn bikini kan aantrekken. Een top en short of een lang kleedje, en een gezellige sweater voor als het ’s avonds afkoelt. Af en toe gaan we uiteten, voor die gelegenheden heb ik een wat gekledere outfit mee. Een maxidress is wat dat betreft een ideale basic. Zo’n lange jurk geeft je meteen een vakantiegevoel en staat altijd chic. Bij mooi weer combineer je hem met een plat sandaaltje, is het weer wat regenachtiger dan draag je er sneakers onder. Ik ga ook vaak voor een model met knoopjes tot beneden. Als we op uitstap gaan, kan ik die aantrekken boven mijn jeansshort en topje, met de knopen helemaal open. Veelzijdig en mooi!”

Elisa’s styling- en inpaktips

 • Pak slim in
  “Op vakantie ga ik voor veelzijdige, makkelijk te combineren kleren: tops en shortjes die je vlot kan mixen en matchen, en een jasje dat bij al mijn outfits past. Vaak is dat een leuke blazer, die ook mooi staat boven mijn avondkledij.”
   
 • Vermijd vouwen bij het in- en uitpakken
  “Blouses en shirts haal ik thuis van de kleerhanger en leg ik open in mijn koffer, zo komen er geen vouwen in. Ik neem ook niet te veel katoen mee, want dat kreukt vrij snel. Zodra ik ter plaatse ben, pak ik alles meteen uit en hang het op aan kleerhangers. Zo ontstaan er geen nieuwe vouwen of kreuken.”
   
 • Verwijder kreuken met een verticale stoombeurt
  “Kledij die toch gekreukt is door in de koffer te zitten geef ik een snelle verticale stoombeurt met mijn Braun CareStyle Compact stoomgenerator. Zo is alles weer fris en kreukvrij.”
   

Op zoek naar verrassende strijktips of jouw stoomgenerator op maat? Ontdek de Braun CareStyle 7 Pro en Braun CareStyle Compact.

Welke Braun stoomgenerator past bij jou?
Ontdek het hier.