Trend in Instaland: fitness eens op je blote voeten!

Print
Trend in Instaland: fitness eens op je blote voeten!

Foto: Shutterstock

Valt het je ook op dat steeds meer fitfluencers hun schoenen lijken thuis te laten wanneer ze naar de fitness gaan? Het lijkt misschien een beetje raar, maar zij hebben er een goede reden voor: het blijkt namelijk gezond te zijn. Wij leggen je uit waarom.

Hoewel het op het eerste zicht een beetje vies lijkt om tussen al die zwetende mensen op je blote voeten te lopen, heeft het toch een aantal voordelen!

Hoe zit het nu precies?

Sporten op blote voeten verbetert de stabiliteit van je enkels en voeten. Juist omdat je voeten niet worden ondersteund door omhullende schoenen, spannen meer spieren zich aan, waardoor ze sterker worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ???????? Yoga Design Lab (@yogadesignlabjapan) op

Hoewel je waarschijnlijk niet speciaal naar de fitness gaat om je voetspieren te trainen (we want that booty), zijn de voetspieren toch belangrijker dan gedacht. Je voeten vormen namelijk de basis van je lichaam en het is van essentieel belang dat deze in topvorm zijn. Als er één klein ding in je voet niet klopt, dan heeft dit effect op je hele lichaam. Dus ook op die ronde billen.

Natuurlijk hou je wel je schoenen aan wanneer je traint op machines, maar oefeningen op een matje kan je perfect blootsvoets doen. Er wordt aangeraden om met simpele oefeningen te beginnen, want zo zonder schoenen, dat is toch even wennen! Een goede startoefening: balanceren op één been. Daarna kan je overgaan naar de ingewikkeldere dingen.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video