AHA! Dit zomerse accessoire is stiekem verantwoordelijk voor acné

Print
AHA! Dit zomerse accessoire is stiekem verantwoordelijk voor acné

Foto: Shutterstock

We zijn er met z'n allen snel bij om 'EW!' te zeggen, maar toch dragen we dagelijks heel wat vuile voorwerpen bij ons die onbewust voor bijvoorbeeld acné kunnen zorgen. Dat onze smartphones een broeihaard van bacteriën zijn wisten we al, maar ook één van onze favoriete zomerse accessoires is veel onhygiënischer dan we denken.

De zomer is bijna daar en dat wil zeggen dat we massaal het zonnetje opzoeken. Met de nodige bescherming een ware zegen voor je huid. Mensen die wel eens last hebben van een huid die uitbreekt, kunnen bevestigen dat de zomer het beste seizoen is om flawless skin te bekomen. Toch kun je soms last krijgen van acné ondanks alle voordelen van de zon. De oorzaak zou zich wel eens recht voor je ogen kunnen bevinden.

Natuurlijk beschermen we allemaal onze ogen tegen de sterke UV-stralen met een fabulous zonnebril. We lijken er alleen niet bij stil te staan dat dat montuurtje ook af en toe eens een poetsbeurt nodig heeft, want uit onderzoek blijkt dat die héél wat bacteriën kan meedragen.

Dendy Engelman, een Amerikaanse dermatoloog, legt uit: "Alles wat vuil is en je gezicht aanraakt kan een breakout triggeren. Zonnebrillen worden gedragen in warm en vochtig weer. De combinatie van zweet en vuil kan je poriën verstoppen en bijgevolg dus acné veroorzaken."

De oplossing? Je zonnebril af en toe eens goed reinigen! Dat doe je door hem onder warm water te houden en goed af te vegen met bijvoorbeeld wat handzeep. Je huid zal je dankbaar zijn!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video