Diëten ook zo beu? Probeer dan eens het stappendieet

Print
Diëten ook zo beu? Probeer dan eens het stappendieet

Foto: Unsplash - boxed water is better

Diëten, op de lijn letten, calorieën tellen, hoe je het ook wilt noemen.. wij krijgen er vooral veel honger van. Waar je bij de meeste diëten vooral gezond moet eten dan wel veel sporten, is er een nieuw dieet in town dat dit allemaal skipt en tóch belooft je gewicht te doen verliezen: maak kennis met het stappendieet!

Normaal gezien is het principe van een dieet dat je bepaalde voedingsmiddelen schrapt, en dat je andere dan weer wel mag eten. We don’t know about you, maar bij ons heeft dit vooral een omgekeerd effect. Zodra we ‘koekjes verboden’ horen rennen we naar de supermarkt om een doos te halen, oeps.

HOE WERKT HET STAPPENDIEET?

In dit dieet mag je alles eten wat je wil, maar dan ook écht alles. McDonalds? Toegelaten! Pizza? Toegelaten! Hoewel dit natuurlijk niet de meest gezonde opties zijn, is het strikt genomen niet verboden. Waar zich dan het addertje onder het gras bevindt? Gevonden! Uit het onderzoek van WebMD blijkt dat het je porties zijn die moeten aangepast worden. Als je je porties met één vierde zou verminderen én dit combineert met zo’n 10.000 stappen per dag, zou je zo’n halve tot héle kilo per week kunnen verliezen!

Shutterstock

HET ALTERNATIEF

Gaat porties verminderen voor jou iets te ver, maar wandel je wel graag? Ook dan is er goed nieuws! Wanneer je dagelijks bovenop de aanbevolen 10.000 stappen er nog eens 10.000 bij doet, zou dit tussen de 2000 en 3500 calorieën extra per week verbranden. Laat dat nu eens nét genoeg zijn om zo’n halve kilo vet kwijt te spelen!

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij gaan even wandelen hoor!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video