De trukendoos: met deze tips lijk je bruiner dan je eigenlijk bent

Print
De trukendoos: met deze tips lijk je bruiner dan je eigenlijk bent

Foto: Unsplash

Wij hebben het gehad met dit triestige weer en blijven hardnekkig rondhuppelen in midi-jurken en -rokken. Jammer genoeg blijven onze melkflessen voorlopig nog heel fel reflecteren, want geen zon betekent geen bruine benen. Voor zij die even dapper zijn als ons: zó laat jij nu al je bleke huid er wat bruiner uitzien. De handigste tips om bruiner te lijken én bruiner te blijven op een rij:

DRAAG DE JUISTE KLEUREN

De kleur die je best draagt, hangt volledig af van de ondertoon van je huid. Als je een koele ondertoon hebt, dan ga je best voor rood, paars, blauw, fuchsia of dieproze. Heb je een warme ondertoon, kies dan eerder voor turquoise, olijfgroen, okergeel, zalmroze of perzik. Last but not least: mensen met een neutrale ondertoon kunnen zowat alle bovenstaande kleuren dragen! Aha, lucky bastards.

Natuurlijk is het ook altijd slim om voor een zo groot mogelijk contrast te gaan. Als je al een bruine tint hebt, doe je dat met… wit! Hoe witter je outfit, hoe bruiner je huid oogt.

EEN PILLETJE VOOR HET SLAPENGAAN

Zo gemakkelijk kan het leven zijn: dankzij de tanning pills lijk je niet alleen bruiner, maar bén je dat ook echt. En dat zonder dat je ervoor in de zon hoeft te komen. Say whaaat?! Op resultaten van klinische studies is het voorlopig nog even wachten, maar één ding is alvast zeker: een zonneallergie is verleden tijd met deze pilletjes!

ZELFBRUINER ALL THE WAY

De zoektocht naar een goeie zelfbruiner is niet altijd gemakkelijk. Maar hey: JaniTV to the rescue! Wij zochten voor jou uit welke tanning mousses je zonder probleem egaal uitgesmeerd krijgt. Daarnaast zijn er ook verschillende sprays en lotions die, ten eerste, erg budget-proof zijn, en ten tweede, supermakkelijk zijn in gebruik. It’s not a want, it’s a need.

WORTELS? GIMME GIMME

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gelezen, maar het werkt écht. In wortels zit heel wat bètacaroteen, en laat dat nu net de provitamine zijn die je bruine tint stimuleert. Wortelsap kan je gewoon in de supermarkt kopen - twee glazen per dag should do the trick! Het is nog eens goed voor je weerstand ook.

VERZORG JE HUID OM JE TINTJE TE BEHOUDEN

We hopen dat je voorlopig even verder kan met deze tips, maar natuurlijk zal er ook een moment komen waarop je wel een natuurlijke tint krijgt. Wil je je kleurtje zo lang mogelijk behouden, dan volg je best dit advies:

  • Smeer twee keer per dag een hydraterende crème.
  • Scrubben of waxen doe je vóór het bruinen, anders komt je kleur er weer af!
  • Wrijven is basically hetzelfde als scrubben, dus dep jezelf droog met je handdoek.
  • Warm water droogt je huid uit dus neem een koude, verfrissende douche.
  • DRINK! Minstens anderhalve liter water per dag.
  • Gebruik doucheolie. Goedkope zeep of douchegel droogt je huid weer uit.

Voilaaa, reken maar van yes dat jij je bruine tint niet meteen weer kwijt bent!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video