Hou jij je mond open tijdens het aanbrengen van mascara? Wij weten waarom!

Print
Hou jij je mond open tijdens het aanbrengen van mascara? Wij weten waarom!

Foto: Shutterstock

Je hebt je primer, foundation, poeder en blush zorgvuldig aangebracht en het moment is aangebroken: een likje mascara voor de finishing touch! Zodra de borstel in de buurt van je wimpers komt is het zover: je staart jezelf met open mond in de spiegel aan. Herkenbaar? Je bent zeker en vast niet de enige die het wel eens voorheeft, de mascara face is een echt fenomeen! Waar het precies vandaan komt? Wij zochten het voor je uit.

Het is niet zo dat je je beter kan concentreren met je mond open of dat je minder zou knoeien, de uitleg achter de mascara face is eigenlijk logischer dan dat. De spieren rond je ogen en je mond staan namelijk in verbinding met elkaar! Als je bijvoorbeeld je wenkbrauwen optrekt om te voorkomen dat je te veel mascara knoeit, heeft dit dus effect op de spieren rond je mond.

 

 

Is er dan echt helemaal niets aan te doen? Toch wel! Neurowetenschapper Ozair, verbonden aan de universiteit van Rockefeller legt uit. ‘Het effect is vergelijkbaar met de befaamde knie-test van bij de dokter: wanneer de dokter op je knie slaat, geeft deze een schokje. Wanneer je je voorbereidt, kan je je knie stilhouden’. Zo zou het ook werken met mascara, wanneer je je concentreert blijkt het écht wel mogelijk je mond dicht te houden. Challenge accepted, wij testen het alvast uit morgenvroeg!

Kan je nog wat hulp gebruiken met het aanbrengen van mascara? Met deze tips zien je wimpers er instant langer uit!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video