Bewezen: mannen met deze gezichtskenmerken gaan vaker vreemd

Print
Bewezen: mannen met deze gezichtskenmerken gaan vaker vreemd

Foto: Shutterstock

Aha, een cheater vanop kilometers afstand herkennen? Volgens een nieuwe studie kan het. Nu ja, er zouden vaak een aantal typische gezichtskenmerken voorkomen bij mannen die vreemdgaan. Herken je deze gelaatstrekken, dan is de kans groter dat je nieuwe vlam in de toekomst vreemd zal gaan.

Een studie die in het tijdschrift ‘Royal Society Open Science’ wordt beschreven is duidelijk: mannen met deze kenmerken gaan écht vaker vreemd. Huh?! De onderzoekers lieten in totaal bijna 800 mensen, waarvan zo’n 300 mannen, foto’s van mannen beoordelen. Zij moesten aangeven in welke mate ze dachten dat de mannen op de foto’s ontrouw waren. De onderzoekers gaven zelf vooraf al een score op hoe aantrekkelijk, onbetrouwbaar en mannelijk de mannen in kwestie waren.

Wat bleek?

De mannen die door de deelnemers als onbetrouwbaar werden aangeduid, gaven zelf toe wel degelijk eens een scheve schaats te rijden. De onderzoekers hebben toen uitgepluisd waaraan de deelnemers de ontrouwe mannen herkenden. Het klinkt cliché, maar de cheaters hadden één opvallend kenmerk met elkaar gemeen: hun masculiene gezicht.

Zo herken je hem!

Ladies, noteer dus de typische trekjes van een masculien gelaat. Volgens de analyse kunnen gezichten met een uitgesproken kaak, zware wenkbrauwen en dunne lippen vaker gelinkt worden aan eventuele ontrouw. Wees dus gewaarschuwd!

Ps.: Uiteraard kan een man met deze kenmerken ook wél de perfecte boyfriend zijn! Wij hopen het alvast voor jou.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video