Pink vibes! Zo haal je roze in huis zonder je weer een vijfjarige te voelen

Print
Pink vibes! Zo haal je roze in huis zonder je weer een vijfjarige te voelen

Foto: Shutterstock

Het kan écht: roze in je interieur brengen zonder dat het er kinderachtig of belachelijk meisjesachtig uitziet. Roze kan net de perfecte warme toets zijn, zonder dat het alle aandacht opeist. Laat die Barbie-opmerkingen dus maar achterwege, want je kan deze kleur echt in je interieur brengen zonder dat je vriend al gillend weer naar buiten loopt.

Interieurdesigner Alex Fulton geeft toe zelf ook wel te houden van een zekere portie roze in huis. Volgens hem zijn er heel wat ‘blushy pinks’ die niet schreeuwerig zijn en perfect passen in verschillende kleurpaletten. Van ‘barely-there blushes’ tot oudroze tinten – het bestaat allemaal en zó breng je het op een volwassen manier in je interieur:

Start rustig aan op je muren

Een felle roze muur is een big no-no. Kies voor een leuke feature op bijvoorbeeld de slaapkamermuur, of begin in kleinere ruimtes. Dat waskot kan wel een stijlvolle touch gebruiken, toch?

Match made in heaven: roze, zwart en wit

Het is een combo die interieurdesigner Alex Fulton maar al te graag in zijn ontwerpen verwerkt. Door een donkere tint, zoals charcoal zwart, toe te voegen oogt het geheel een pak minder girly. Einde discussie dus met mister ‘roze-is-voor-vrouwen’.

Roze accenten in decoratie & meubels

Geen zin om aan het schilderen te gaan? Dan kan je natuurlijk ook met meubels of decoratie voor een touch of pink zorgen. Een poefje of een luxueuze velvet stoel – zaaalig!

Pink subway tiles

Met een matte oudroze tegel kan je in je badkamer of keuken zorgen voor een stoere roze look. Aan industriële vibes geen gebrek!

Meer over Interieur

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video