Zo kom je van je stress af in 20 seconden (en het is nog leuk ook)

Print
Zo kom je van je stress af in 20 seconden (en het is nog leuk ook)

Foto: Shutterstock

Als we het internet mogen geloven, bestaan er wel 101 manieren om je stress te verminderen. Maar een oplossing die maar twintig seconden in beslag neemt? Die hadden we nog niet gevonden – tot nu. Neem je favoriete collega tijdens een stressmoment maar eens goed vast, want de twintig-seconden-knuffel is dé remedie!

Het is geen grap, knuffelen werkt echt tegen spanning en stress. Door te knuffelen voelen we ons veilig en verbonden, en dat zorgt ervoor dat er neuropeptide oxytocine vrijkomt. Neuropep-watte? Makkelijker verwoord, gaat het om het ‘knuffelhormoon’. Daardoor komen we tot rust en voelen we ons minder angstig, of dus minder gestrest. Aha! Tell me more…

Nu is het niet zo dat je random voorbijgangers kan gaan knuffelen om van je stress af te komen, en dat is misschien maar goed ook. Het werkt alleen als je iemand knuffelt die je goed kent en die je vertrouwt.

Hoe vaak moet je knuffelen om je stress te verminderen? Wel, iemand eens goed tegen de borst trekken werkt direct! Als je het regelmatig blijft doen, wordt het effect nog sterker en zal je dus over het algemeen dagelijks heel wat minder stress ervaren. Vanaf twaalf knuffels per dag, zouden we zelfs mentaal groeien.

Wij: 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video