Ben jij de jongste thuis? Dan maak je de meeste kans om miljonair te worden!

Print
Ben jij de jongste thuis? Dan maak je de meeste kans om miljonair te worden!

Foto: Pexels

Jaja, goed nieuws als je de jongste telg bent thuis, want dan zou het zomaar kunnen dat je miljonair wordt. En dat terwijl je oudere broers of zussen daar veel minder kans op maken! Of toch als we dit onderzoek mogen geloven.

Het onderzoek werd gevoerd door academici aan de universiteiten van Birmingham en Reading. Het leert ons waarom je als jongste van het gezin meer kans maakt om rijk te worden dan je oudere broers of zussen. De jongste zou vaak meer risico’s durven nemen als het op carrière maken aankomt. Aha!

Het klinkt misschien raar, maar het ondernemerschap binnen je familie heeft er niets mee te maken. Uit het onderzoek bleek dat de jongste die één oudere broer of zus heeft 49% sneller het ondernemerschap aangaat. In gezinnen waar de jongste twee of meer oudere broers of zussen heeft, gaat dat 43% sneller.

De conclusie van onderzoekers? Meer risico’s durven nemen leidt tot geld verdienen. Véél geld als we hun bewoording ‘miljonair’ mogen geloven. Al heeft het nemen van risico’s niet altijd een happy end, want het kan natuurlijk ook mislukken. Daar lijken de onderzoekers geen rekening mee te houden. Maar ja… Laat ons toch nog even blijven dromen!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video