Aha! Deze 8 kamerplanten zijn (bijna) niet dood te krijgen

Print
Aha! Deze 8 kamerplanten zijn (bijna) niet dood te krijgen

Foto: Apartment Therapy

Planten zijn natuurlijk de perfecte manier om wat leven in je interieur te brengen. Hoe graag je hem ook ziet, er lijkt steeds dat onvermijdelijke moment te komen waarop je plant zijn bladeren zienderogen achteruit gaan. Binnen de kortste keren is je plant zo dood als een vis en moet je weer een nieuwe gaan kopen. Dus hier, voor eens en voor altijd: acht planten die je met moeite dood krijgt.

Met dit bijna onverwoestbaar groen word jij de perfecte plant mom:

ASPARAGUS PLUMOSUS

Nee, het is geen 'Harry Potter'-spreuk, maar de Latijnse naam voor de sierasperge. Deze plant is familie van de eetbare asperges en is een van de sterkste kamerplanten. Idealiter geef je hem één keer per week water, al gaat hij niet dood als je het eens vergeet.

 

VIJGENBOOM

Euhmmm, een boom in huis zetten? Weird! Maar het kan perfect als je hem in een kleine pot houdt zodat hij op kamerplant-formaat blijft. Je zet hem best ergens bij het raam, want het boompje houdt van daglicht. Water geven hoef je maar heel zelden te doen!

 

PANNENKOEKENPLANT

Om te beginnen: nee, zijn pannenkoekenblaadjes zijn NIET eetbaar! Dit plantje staat best ergens in de schaduw en heeft ook maar één keer per week water nodig.

 

LUCHTPLANTJE

Als de lucht bij je thuis vochtig genoeg is, is dit schattige plantje echt een droom voor jou. Hij heeft eigenlijk zo goed als géén onderhoud nodig! Wil je hem toch wat verzorgen? Spray hem dan af en toe een beetje nat.

 

ALOË

De bladen van de aloë hebben een grote watervoorraad en daarom je hoef je deze plant ook maar om de twee weken water te geven. Maar dan ook niet meer dan dat! Er bestaat wel degelijk iets zoals ‘te veel liefde’. Hoe wij dat weten op de JaniTV-redactie? Euhmm… volgende plant, graag!

 

RUBBERPLANT

Yesss! Goed nieuws voor de pink plant lovers onder ons, want de blaadjes van de rubberplant hebben vaak een roze tint. Eén keer per week water geven en jouw favoriete plant blijft tevreden.

 

ANANASPLANT

Hou jij wel van een tropische sfeer in huis? Dan is de ananasplant jouw go-to, want hij ziet er niet alleen heel Hawaiiaans uit maar is ook super makkelijk levend te houden met een wekelijkse waterbeurt.

 

KAMERPALM

Of om het wat moeilijker te maken: de zamioculcas zamiifolia. Deze plant staat bekend als dé koning der onverwoestbare kamerplanten want hij is echt belachelijk makkelijk in onderhoud. Hij kan goed tegen droogte, weinig licht en een lage luchtvochtigheid. Kortom: laat hem met rust en hij leidt een lang en mooi leven!

 

GOUDEN TIP: Zoals je gemerkt hebt heeft geen enkel van deze plantjes meer dan één keer per week water nodig. Voer daarom een vaste 'waterdag' in om je plantjes niet te verzuipen. Sunday Waterday!

Meest recente video's

Meer video