Magisch! Deze lichtgevende zee komt meteen op je bucketlist

Print
Magisch! Deze lichtgevende zee komt meteen op je bucketlist

Foto: Instagram | theworldthruapic

Een zee die oplicht als het donker wordt… Het klinkt bijna te gek om te geloven, maar het bestaat écht. En nee, daarvoor hoef je geen ruimtereis te maken naar een andere planeet. Boek een ticket, pak je valiezen en spring het vliegtuig op! Een paar uur later en met een bankrekening die plots een pak lichter is arriveer je op deze droombestemming.

Wij bij JaniTV hebben er onze missie van gemaakt om jouw bucketlist zo lang mogelijk te maken als het op reizen aankomt. We vonden al een roze strand, een eiland waar je tussen schattige biggen kan zwemmen en een eiland waar je de perfecte Instagramfoto maakt tussen de flamingo’s. De travel wereld leek geen geheimen meer voor ons te hebben, maar nu hebben we tóch nog een fenomenale ontdekking gedaan: een lichtgevende zee. Aha! Net op tijd om nog een tripje naar daar te plannen deze zomer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vaadhoo Island's, "Sea of Stars", on the Raa Atoll, Maldives. ?????? This magical, glowing phenomenon is caused by a natural chemical reaction known as bioluminescence which occurs when phytoplankton in the water is disturbed by oxygen. Best seen on moonless nights, starry-eyed beach-goers leave glowing mementos of their time together in the sand. It's one of many reasons that tourists continue to be drawn to the far-flung, paradisical atolls in the indian ocean. ?? Fly from Gatwick. We’ll look after the car! ?? Link in our bio >> ???? 01342 712779 #vaadhooisland #seaofstars #raaatoll #maldives #indianocean #islandlife #gatwick #gatwickairport #holidayparking #parkandride #meetandgreet #holiday #travel #adventure #wanderlust #travelgram #ttot #followusoninstagram #instafollow #instalike

Een bericht gedeeld door Cophall Parking Gatwick (@cophallparkinggatwick) op

Goedkoop zal de reis niet zijn, want de zee vind je aan het eiland Vadhoo, in de Malediven. Nu ja, deze droombestemming stond waarschijnlijk sowieso al op je bucketlist, dus laat dit magische fenomeen een reden zijn om de Malediven meteen op nummer één van je lijst te zetten.

Het ziet er allemaal een beetje buitenaards uit, maar eigenlijk is er een heel logische verklaring voor, namelijk dinoflagellaten. Euhm… dinoflaWATTE?! Kort uitgelegd: het is een planktonsoort die ’s nachts oplicht, zoals vuurvliegjes. Dat doet het plankton eigenlijk om roofdieren af te schrikken, maar voor toeristen zorgt het dus voor een magisch effect. Cool!

Dit bericht bekijken op Instagram

#maldives #seaofstars #luminescent

Een bericht gedeeld door Dope Soul Travel (@dope_soul_travel) op

Meer over Reizen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video