Haal het prachtige Scandinavië in huis met deze 7 interieurtrends

Print
Haal het prachtige Scandinavië in huis met deze 7 interieurtrends

Foto: Shutterstock

Wie Scandinavische interieurs zegt, denkt aan… IKEA! Maar het Scandinavische design houdt nog zó veel meer in dan de meubelgigant waarvan we allemaal minstens tien stuks in huis hebben. De stijl is vooral te herkennen aan haar minimalistische en tijdloze design. We looove de Scandi-stijl en gingen dus op zoek naar zeven manieren waarop jij dit futuristische design makkelijk zelf aan je interieur kan toevoegen.

1. WARM & KNUS TEXTIEL

Geen overload aan kussens en andere tierelantijntjes, maar het textiel dat je gebruikt mag er wel gezellig uitzien. Denk dus aan warme kleuren en mooie stoffen. Je kussens en dekens kies je dus maar heel erg zorgvuldig uit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frödingsvägen 6 53 kvm, 2 rok Styling @scandinavianhomes För @jespertaktblad @fastighetsbyran_stockholm

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

 

 

2. LICHTE TAPIJTEN & DIERENVEL

Lichte, minimalistische kleuren zijn natuurlijk de basis van een Scandinavisch interieur. Houten vloeren komen vaak terug en hoeven niet helemaal bedekt te worden onder grote tapijten. Verzacht de vloer dan eerder met kleinere tapijtjes in combinatie met een (fake & animal-friendly) dierenvelletje.

 

 

3. EEN SIMPEL & FUNCTIONEEL KLEDINGREK

We hebben allemaal wel enkele stuks in de kast hangen die we nóóit dragen, maar toch zo mooi zijn. Stal enkele kledingstukken met een zachte kleur daarom uit op een minimalistisch kledingrek. Aha! Komt die dure blouse toch ook nog eens van pas. 

 

 

4. GROTE & GROENE BLADEREN

De perfecte oplossing om wat leven toe te voegen aan je lichte, Scandinavische interieur: planten, natuurlijk! Kies voor een plant met enkele grote bladeren en zet die in een minimalistische pot. Deze combo is helemaal Scandi-proof. 

 

 

5. ZACHTE KLEUREN & BLAUWE ACCENTEN

Niet alles moet wit zijn in een Scandinavisch interieur, maar je kan ook niet alle kleuren van de regenboog gebruiken. Als je voor blauw kiest, zit je sowieso goed. Moet je dan een hele muur hemelsblauw gaan schilderen? Dat hoeft niet! Je kan het ook bij een paar leuke accenten houden. 

 

 

6. SIMPELE ACCESSOIRES & MONOCHROME KUNSTWERKEN

Zet geen te drukke accessoires neer. Een rieten mandje of mooi, groot designboek zijn bijvoorbeeld leuke, simpele finishing touches. Je muren kan je kaal houden, maar wil je toch iets ophangen dan past een simpel, grafisch werk in zwart-wit perfect! Je handige Harry hoef je ook niet boven te halen, want je kunst op de grond zetten is super Scandi! 

 

 

7. ROBUUST & VEEL HOUT

Heb je geen houten vloer of is een houten muur in elkaar timmeren je een stapje te ver? Je kan hout ook gemakkelijk op andere manieren toevoegen om je interieur die ultieme Scandi touch te geven. Denk dan aan wandplankjes of koop simpelweg enkele meubelstukken in een licht of witgeschilderd hout! 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video