Yummie: Dit zijn de lekkerste burgers – zonder vlees!

Print
Yummie: Dit zijn de lekkerste burgers – zonder vlees!

Foto: Blog: Uit Pauline's Keuken | beaufood.nl

We horen je het al denken: 'Een hamburger zonder vlees, dat is toch geen hamburger'. Begrijpelijk, maar dan heb je deze heerlijke alternatieven van de rundsburger nog niet geprobeerd! Je kan nu zelfs een kant-en-klare plantaardige burger kopen in je supermarkt. Voor de keukenprinsessen onder ons, of gewoon voor zij die van een culinaire uitdaging houden, hebben we ook enkele recepten van groentenburgers opgelijst. You’re welcome!

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Vanaf nu kan je in Delhaize en Albert Heijn terecht voor de ‘Beyond Burger’. Deze Californische plant-based burger voldoet aan dezelfde eisen als een echte rundsburger, op vlak van bereiding en look & feel. De burger is volledig vegetarisch én glutenvrij, maar heeft dezelfde heerlijke smaak als een echte rundsburger. We want it!

Als je toch liever zelf aan de slag gaat om een homemade groentenburger tussen je broodje te toveren, dan hebben we ook enkele tips voor jou. Dit zijn de lekkerste recepten voor een vegetarisch alternatief:

De linzenburger

Linzen... Echt hip klinkt het in elk geval niet, maar ze zijn toch de perfecte vervanging als het om hamburgers gaat. Handige tip: de linzenburger valt soms wat uit elkaar, dus het is slim om hem tijdens het bakken met een paletmes om te draaien!

Het volledige recept vind je hier!

 

Italiaanse vega burgers met truffelpesto

Zwarte bonen vormen de basis van deze burger, met kruidig gebakken tomaten erbij als Italiaanse touch. De truffelpesto maakt de burger helemaal af. Hmmm!

Het volledige recept vind je hier!

 

Zoete aardappel burger met avocado mayo

Een lekkere saus is natuurlijk on-mis-baar bij een goede burger. Bij dit receptje hoort een mayonaise die gemaakt is met avocado. Wij hoeven je niet te vertellen dat deze combo een topper van formaat is.

Het volledige recept vind je hier!

 

Pompoen-kikkererwten burgers

Het oog wil natuurlijk ook wat. Deze burger zit vol smaak en alle ingrediënten samen zorgen ook nog eens voor een heel kleurrijk én Instagrammable eindresultaat.

Het volledige recept vind je hier!

 

Courgetteburger met halloumi

Is je vriend een echte vleeseter? Met deze burger maak je het meeste kans om hem toch een keer voor een vegetarisch alternatief te laten kiezen. De courgetteburger zou namelijk echt 'dude food' zijn.

Het volledige recept vind je hier!

 

Bietenburger met feta, avocado & mango

Deze burger is een echte smaakbom met véél toppings. En is dat nu net niet ons favoriete hamburgerkenmerk? Hoe meer toppings, hoe beter. Dit je nieuwe go-to.

Het volledige recept vind je hier!

 

Gegrilde paprikaburgers met citroenmayo

Een gezonde, vegetarische burger die je in no time op tafel tovert? Die heb je nu gevonden. Citroenmayo erbij als frisse toets, et voila. Geniet van je avondmaal!

Het volledige recept vind je hier!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video