Zó wordt regelmatig sporten makkelijker en hou je het vol

Print
Zó wordt regelmatig sporten makkelijker en hou je het vol

Foto: Shutterstock

We kennen hem allemaal: die eeuwige innerlijke discussie of je nu wel of niet zou sporten vanavond. Je lichaam tweemaal per week een uur – of langer – uitbuiten klinkt dan ook niet als de leukste bezigheid na een dag werken. Maar wist je dat het veel makkelijker is om regelmatig sporten vol te houden als je het bijna dagelijks doet? Dan hoeft het ook nooit een uur te duren!

Je raakt er maar niet aan gewend en de resultaten blijven vaak uit. Eén of twee keer per week een lange work-out doen blijft voor velen onder ons een echte struggle. Het zou dan ook wel eens dé oplossing voor jou kunnen zijn om je sportroutine te veranderen. Zo houdt je het wel vol om te sporten en kan je stoppen met die eeuwige wel/niet-discussie te voeren met jezelf.

Probeer eens om zo’n vijf keer per week een 15 tot 20 minuutjes te spenderen aan sporten. Voor veel vrouwen wordt het zo makkelijker en wel om deze redenen:

De drempel wordt lager

Herkenbaar: vaak besteed je meer tijd aan het denkwerk over ‘ga ik wel of niet sporten’ dan aan het sporten zelf. Als je er een gewoonte van maakt om vijf keer per week een kwartiertje tijd te besteden aan een work-out zal die drempel lager en lager worden. Zo ben je niet meteen een uur van je dag kwijt en maakt het al snel deel uit van je dagelijks ritme.

De bewegingen worden steeds makkelijker

Als je regelmatig sport, zal je snel merken dat verschillende oefeningen makkelijker worden. De eerste keren had je misschien moeite met bepaalde bewegingen onder controle te krijgen, maar je gewrichten worden soepeler. Daardoor zullen de oefeningen vlotter en vlotter gaan, ook degene die je niet lukken in het begin!

Je wordt sterker

Het is een logisch gevolg: je krijgt de bewegingen steeds beter onder de knie, waardoor de oefeningen effectiever zijn en je dus sterker wordt. Zo worden de zwaarste oefeningen easy peasy en dat werkt super bemoedigend! Voor je het weet ben je niet meer te stoppen.

The key to success: mentale groei

Veel moeilijker dan het eigenlijke bewegen is de mentale struggle die je steeds met jezelf voert. Het is daarom belangrijk om echt vol te houden, zeker de eerste dagen. Als je voelt dat het sporten beter gaat, zal je ook steeds minder te kampen krijgen met die mentale rem. Sporten wordt telkens wat minder erg – wie weet vind je het na een paar weken zelfs wel écht leuk!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video