Keuken in volle gang, jij ontspannen in de woonkamer: dank je Dialog Oven

Met het blote oog zie je nagenoeg geen verschil tussen een traditionele oven en de Dialog Oven uit ’de nieuwe Generation 7000 keukentoestellen van Miele. Onder de motorkap, of liever: achter het stijlvolle design, bieden creatieve innovaties je echter een revolutionaire manier van koken, bakken en garen aan. Op sterrenniveau!
Aangeboden door Miele.

Slimme golven
Een vis garen in een blok ijs. Twee bereidingen met een en dezelfde vis? Een kalfsfilet gegaard in een jasje van bijenwas zonder dat die bijenwas smelt. Het is niet voor niets dat de mens revolutionaire nieuwe technologie weleens voor magie aanzag. Hoewel het resultaat er niet minder magisch om is, hebben we het hier dus over de M Chef technologie in de Miele Dialog Oven. Een innovatie waarbij elektromagnetische golven op een intelligente manier reageren op de textuur van het voedsel.

Eén vis op twee wijzen
Die M Chef technologie klinkt ingewikkeld. Ze lijkt je misschien eerder iets voor de betere restaurantkeuken dan voor de jouwe. Niets is minder waar. Dat laat de video bij dit artikel duidelijk zien. Onze chef toont er hoe gemakkelijk je die twee bereidingen van dezelfde vis tot een geslaagd en uniek resultaat brengt. De ene helft van de zalm wordt daarbij in aluminiumfolie gewikkeld, waarna de oven alleen het stuk gaart dat niet in die folie ingepakt is. De M Chef technologie zorgt automatisch voor een perfecte garing van de andere helft, met een combinatie van elektromagnetische golven en hete lucht.

Sterrenchef zonder omkijken
De Dialog Oven communiceert als het ware met het voedsel dat je erin zet, waardoor de M Chef-technologie voor de perfecte garing zorgt. Vlees wordt  gelijkmatig gegaard en elk stukje blijft sappig. Vis en groenten behouden hun fijne structuur en deeg rijst opmerkelijk beter. Brood zonder korst? Perfect mogelijk. Met korst? Net zo gemakkelijk. En dat alles zonder extra inspanning, aandacht of keukentalent van jouw kant. De Dialog Oven bereidt ook meerdere ingrediënten voor dezelfde maaltijd op één bakplaat en zorgt voor de perfecte garing.

In alle comfort buiten je comfortzone
Kortom: innovatie zoals ze hoort te zijn: om jou het leven gemakkelijker te maken. En misschien wel te inspireren tot recepten die vroeger buiten je comfortzone lagen. De automatische programma’s maken ingewikkelde menu’s tot een kwestie van de juiste knoppen aanraken op het intuïtieve M Touch-display. Terwijl de creativiteit van de meer gedreven thuis-chef allerminst ingeperkt wordt. En die zelfreinigende pyrolysefunctie, daar is iedereen blij mee.
 

Meer weten over de innovatieve Generation 7000-keukentoestellen van Miele? Ontdek hier meer. Of maak hier een afspraak in de showroom van Miele in Mollem voor persoonlijk advies.